Интер - Ювентус: Бианконерите ще отпишат и този мач


Н. Гавазов

Интер - Ювентус: Бианконерите ще отпишат и този мач

Интер - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 16.05.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Довери

Интер посреща Ювентус в мач от 36-я кръг на Серия А и ще се опита да продължи своя възход. Може би преди няколко седмици щеше да е нереално да предполагаме, че миланци могат да постигнат успех срещу шампиона, но сега нещата изглеждат малко по-различни. Истината е, че Интер прогресира в последните си двубои и вече се намира в серия от шест мача без загуба, като в този период постигна четири победи, включително над двата столични тима, които се намират в зоната на Шампионска лига. Особено изненадваща бе победата над Лацио на "Олимпико" в миналия кръг, която доближи "нерадзурите" на три точки от топ 5.

Ювентус пише история. По-рано тимът защити титлата си в Серия А, а през седмицата "бианконерите" зарадваха милионите си фенове, след като отстраниха Реал Мадрид от полуфиналите на Шампионска лига. Противно на очакванията на някои специалисти, италианците показаха в Мадрид отлична организация и акуратност в действията си, не се стреснаха от многобройната публика и почти през всичките 90 минути атакуваха своя противник, включително и в допълнителното време. Няма да правим анализи на това какво е постигнал Алегри с отбора, само ще напомним, че 12 години след последния си европейски финал, Ювентус отново ще има възможност да се бори за титлата.

Интер влиза в мача с традиционните си тсъстващи: Джонатан, Додо, Кампаняро и Гуарин, които се намират в лазарета. Към тях обаче се прибави и Хернанес, който натрупа картони, а това означава, че атакуващото трио на тима ще бъде Шакири - Икарди - Паласио.

Алегри каза на днешната пресконференция, че ще даде почивка на някои основни футболисти. Със сигурност Тевес, Пирло, Буфон, Евра и Видал няма да играят, защото бяха оставени да почиват в Торино. Не е изключено Киелини също да не започне мача, както и Марота, възможно е Бардзали да бъде изваден на почивката... Изобщо, Алегри може да прави каквото си иска със състава в този мач и никой няма да има право да го обвини, с оглед на това, което бе постигнато до тук и което предстои да бъде направено.

Ако погледнем местата в класирането, то фаворит в двубоя е финалистът в тазгодишното издание на Шампионска лига. Това мнение може да се допълни от факта, че Интер има само една победа в последните девет мача между двата тима. Но дали наистина трябва да гледаме на Юве като фаворит в мачовете му до края на сезона в Серия А.

Когато анонсирахме домакинството с Каляри, посъветвахме нашите читатели да бъда смели и да заложат на равенство в мача. Мотивите ни бяха, че торинци вече гледат на двубоите си във вътрешното първенство като на ненужно бреме, което само може да ги затрудни при изпълнението на останалите задачи от сезона.

Точно такъв е утрешният мач. В сряда предстои финал за Купата на Италия и точно там ще бъдат хвърлени всички усилия. Утрешната среща е просто за протокола, а ситуацията позволява да се експериментира със състава и игрово време да запишат футболисти, които през сезона нямат много минути. Срещу всичко това излиза мотивиран Интер, който ще има зад гърба си и подкрепата на публиката. Логиката не сочи ли, че именно домакините са фаворити в мача си срещу не изпитващия никакви скрупули отбор на Ювентус, който има да решава далеч по-важни задачи от това да е загуби един двубой, който е без значение за неговото класиране?

Прогноза: Интер - Ювентус 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

19 април Интер - Милан 0:0 (Серия А)
25 април Интер - Рома 2:1 (Серия А)
28 април Удинезе - Интер 1:2 (Серия А)
03 май Интер - Киево 0:0 (Серия А)
10 май Лацио - Интер 1:2 (Серия А)

Ювентус:

29 април Ювентус - Фиорентина 3:2 (Серия А)
02 май Сампдория - Ювентус 0:1 (Серия А)
05 май Ювентус - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
09 май Ювентус - Каляри 1:1 (Серия А)
13 май Реал Мадрид - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Интер - Ювентус

181 срещи
52 победи за Интер
47 равенства
82 победи за Ювентус
Голова Разлика: 265:222 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260