Лацио - Интер: Орлите ще се завърнат на второто място


Н. Гавазов

Лацио - Интер: Орлите ще се завърнат на второто място

Лацио - Интер
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 10.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Тази вечер в столицата на Италия ще се състои едно от най-големите дербита на страната, а с оглед на сегашната ситуация значението на този мач е още по-голямо. След снощния провал на Рома, за Лацио остава да събере воля, кураж и вяра в едно, за да завърши сезона на второ място в класирането, което ще изпрати тима в групите на Шампионска лига. Вече сме говорили защо това е толкова важно за "орлите", а и от ползата за Италия двата столични тима да участват в престижния клубен турнир.

Прогресът на Лацио започна след загубата от Дженоа през февруари и съвпадна с подема в играта на Филипе Андерсон. От тогава хората на Стефано Пиоло изиграха 12 мача, в които допуснаха една загуба (от Юве) и две равенства. Разбира се, тези равенства можеха да бъдат избегнати и ако това се бе случило, сега Лацио щеше да е втори. Грешката може да бъде поправена тази вечер, защото "орлите" се намират на точка от своя градски съперник. А как ще завърши всичко след предстоящите гостувания на Самп и Наполи, и дербито с Рома - това е друг въпрос.

В миналия кръг Интер пропусна да победи Киево у дома си, което е лош резултат с оглед на трите победи (едната срещу Рома) и равенство ( с Милан) в предишните четири мача. Целите пред отбора са попадане в Лига Европа и "нерадзурите" могат да я постигнат, защото разликата от топ 5 е само три точки. Разбира се, възгледите на Дженоа, Сампдория и Фиорентина се отличават от тези на колектива на Роберто Манчини, така че за нас, неутралните зрители, остава само да се наслаждаваме на битката за евротурнирите.

Домакините не могат да разчитат на Лулич, Перейриня и Кана. Добрата новина е завръщането на Билия и Де Врий, което ще намали главоболията на Стефано Пиоли.

По-сложна е ситуацията около Интер. В лазарета се намират защитниците Донатан, Додо, Кампаняро, Андреоли и полузащитникът Кузманович. Манчини вероятно ще заложи на схема 4-3-1-2 с Медел в средата на терена и Видич и Ранокия в центъра на защитата.

Резултатът в мача е важен и за двата отбора, които се намират в прилична форма. Очакванията са, че ще видим отворен футбол, с повече владеене на топката от страна на Лацио, докато Интер вероятно ще пресира съперника си още в средата на терена и ще се опитва с дълги пасове да извежда Икарди и Паласио на голови позиции. И двата тима имат качеството да вкарат голове, така че вероятно ще видим повече от 2.5 попадения в срещата.

Прогноза: Лацио - Интер 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

12 април Лацио - Емполи 4:0 (Серия А)
18 април Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)
26 април Лацио - Киево 1:1 (Серия А)
29 април Лацио - Парма 4:0 (Серия А)
03 май Аталанта - Лацио 1:1 (Серия А)

Интер:

11 април Верона - Интер 0:3 (Серия А)
19 април Интер - Милан 0:0 (Серия А)
25 април Интер - Рома 2:1 (Серия А)
28 април Удинезе - Интер 1:2 (Серия А)
03 май Интер - Киево 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Интер

152 срещи
36 победи за Лацио
54 равенства
62 победи за Интер
Голова Разлика: 242:169 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211