Наполи с класика срещу десет от Милан


FUTBOL-TV

Наполи с класика срещу десет от Милан

Наполи записа класическа победа с 3:0 над Милан в считаното за дерби на 34-тия кръг на Серия А. Благодарение на успеха си днес неаполитанци останаха в битката за класиране в Шампионската лига. Играчите на Рафа Бенитес трудно стигнаха до трите точки, въпреки че останаха с човек повече след само 41 секунди игра.

Матия Де Шилио подсече Марек Хамшик в наказателното си поле и направи дузпа, а освен това бе изгонен с червен картон. Гонсало Игуаин пропусна от бялата точка. Гол падна чак в 70-та минута, когато Хамшик остана непокрит в наказателното поле и с хубав удар прати топката в гредата, а оттам и в мрежата на гостите.

Всичко приключи четири минути по-късно. Резервате Дрис Мертенс намери Игуаин на точката на дузпата, който с мощен удар се реваншира за пропуска си от дузпата - 2:0. В 76-та минута Габиадини вкара трети гол за Наполи с добавка отблизо.

С трите точки Наполи остана на четвъртото място в класирането с 59 - на 4 от третия Лацио и на 5 от Рома. Милан пък продължи да пропада и вече е на 11-та позиция, а полемиките за бъдещето на треньор Филипо Индзаги ще продължат и през тази седмица.

  Сподели
119