Лацио отложи празненствата на Юве, Рома също с победа


FUTBOL-TV

Лацио отложи празненствата на Юве, Рома също с победа

Италианският шампион Ювентус направи поредната си стъпка към нова титла. "Бианконерите" направиха обрат за 3:2 срещу Фиорентина в среща от 33-ия кръг в първенството.

Юве бяха готови да празнуват още тази вечер, но вторият Лацио също спечели с 4:0 мача си срещу Парма и поне математически запазва възможност да измести "Старата госпожа" от върха. Парма за сметка на това изпадна от Серия А.

Пет кръга преди края на сезона в Серия А Ювентус има 14 точки преднина. Третият Рома се наложи с 3:0 срещу Сасуоло като гост и изостава с 15 от водача.

"Виолетовите" поведоха след половин час игра, когато Родригес отбеляза от дузпа. Домакините отговориха бързо и само три по-късно Фернандо Йоренте изравни. Испанският нападател вкара с глава след центриране на Андреа Пирло от фаул. В добавеното време на първата част Евра центрира и Карлос Тевес с глава прати топката във вратата.

Играчите на Фиорентина получиха правото да изпълнят втора дузпа в 65-ата минута за нарушение на Джорджо Киелини, но този път Родригес не улучи вратата. Три по-късно Ювентус направи бърза атака и я завърши с гол. Клаудио Маркизио изведе Тевес сам срещу Нето и аржентинският нападател вкара за 3:1. В последните секунди Йосип Иличич изпълни отлично фаул и намали резултата.

Лацио обаче не сбърка като домакин на последния Парма и стигна до успеха след голове на Пароло, Клозе, Кандрева и Кейта.

Рома също записа три точки след успех с 3:0 като гост на Сасуоло. Попаденията за "джалоросите“ реализираха Думбия, Флоренци и Пянич.

  Сподели
142