Анонс на 33-ти кръг от Серия А


FUTBOL-TV

Анонс на 33-ти кръг от Серия А

Чезена - Аталанта
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

В момента Чезена се намира на поредица от 7 срещи без да постигне победа, и макар да показва добър футбол, този тим изглежда не може да затвори разстоянието до 17-то място и Аталанта, което е 8 пункта.

Аталанта спечели 5 важни точки в последните 3 кръга, като така се отдели от Чезена и Каляри. Този отбор спокойно ще приеме равен в този мач, но победа ще е една огромна стъпка към спокойствието, особено ако гостите погледнат към състава на домакините - в него ще липсват Лука Валцаниа, Гидо Марилунго, Андреа Табанели, Нико Пулцети, Хьордур Магнусон, Зе Едуардо и Стефано Лучини.

Очаква се напрегнат мач с оглед целите на двете страни. В първото полувреме със сигурност и двата отбора ще внимават за действията си и рисковете ще се сведат до минимум. Ако не падне гол, то Чезена ще трябва да се отвори във второто полувреме и вероятно ще видим голове.

Прогноза: Чезена - Аталанта 1:1

 

Киево - Каляри
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Ди Бело

Киево спечели 3 и загуби само 1 от последните си 6 мача, което е доста впечатляващо за един отбор, който иска сигурността. Сега тимът е в добра позиция и с една победа може да се окаже в следващата кампания на Серия А. 

Каляри прекрати серията си от 4 поредни загуби с неочаквана победа във Фиорентина. Така Чезена бе прескочена и тимът ще се надява именно Чезена да вземе точки от Аталанта в този кръг.

Домакините са много близо до сигурността, което означава, че ще играят с по-малко напрежение, а освен това в състава и няма никакви проблеми. Каляри ще опита да атакува, но ще е изненадващо да видим 2 поредни победи в 2 поредни кръга от този тим.

Прогноза: Киево - Каляри 2:1

 

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Ювентус загуби дербито с Торино, но Лацио и Рома не се възползваха от този факт. Това придвижи лидерът в Серия А крачка по-близо до спечелването на титлата.

Фиорентина трябва да отговори на критиките след 3 поредни загуби в лигата, 2 от които дойдоха у дома и то срещу победими опоненти. В тима липсват само Роси и Бабакар, така че е необяснимо как Винченцо Монтела понижи формата на отбора си.

Юве няма да разчита на наказания Леонардо Бонучи, както и контузените Асамоа, Ромуло, Касерес и Погба. Очаква се усилие на домакините за победата и решаването на титлата, което ще позволи ротация и съхранение на енергия за тежките срещи в Европа.

Когато тези два отбора се срещнаха в Копа Италия, Юве надделя и сякаш вкара опонента си в тази лоша поредица резултати, макар в Лига Европа гостите да отстраниха Динамо Киев. 

Прогноза: Ювентус - Фиорентина 2:1

 

Милан - Дженоа
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Пиеро Джакомели

Прескочен от Интер, унижен от Удинезе, позорен мениджър и клуб в продажба... Добрата новина за Милан вероятно е, че по-зле нещата не могат да са в момента.

С 3 поредни победи в последните 4 кръга, Дженоа се придвижи на 2 точки от Фиорентина и сякаш тимът ще се бори за местата, даващи право на игра в Европа.

Състоянието на Милан е нажежено след ситуацията с Индзаги и неговите момчета в последния кръг. Клубът е изолиран от пресата и изглежда купувачи разглеждат сделката. От това трябва да се възползва Джан Пиеро Гасперини сега, защото има голям шанс Фиорентина да се провали срещу Ювентус и да бъде прескочена от Дженоа.

Момчетата на Милан трябва да покажат задружност и желание да преодолеят проблемите извън терена. Това ще е тестът пред Дженоа в този ден, но възможността за 3 точки от "Сан Сиро" е по-добра от обичайното.

Прогноза: Милан - Дженоа 1:1

 

Сампдория - Верона
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Сампдория спечели само 2 точки в последните 2 кръга, като по този начин не се възползва от резултатите на Лацио и Рома в този период. Може би мечтите за Шампионска лига вече са се изпарили.

Хелас Верона има 15-точково предимство над опасната зона и този отбор може реално да се бори за място в горната половина на Серия А. Проблемът в случая ще се окаже ситуацията в състава - наказани са Обади, Рафаел и Морас, а Йонита, Халфредсон и Янкович са контузени.

Мотивацията за Сампдория ще е по-висока и Синиша Михайлович знае това преди срещата с Ювентус. Събирането на максимален брой точки тук е задължително за да се поддържа европейската мечта жива, както и да се задържи разстоянието от Торино и Дженоа.

Прогноза: Сампдория - Верона 1:0

 

Лацио - Парма
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Колкото и учудващо да изглежда, двата тима имат еднакъв брой точки в последните си пет мача. Разликата е, че за Парма тази серия идва малко късно, а за Лацио в най-неподходящия момент, в който градският съперник можеше да бъде оставен далеч назад.

В миналия кръг римляните се отнесоха много безотговорно при домакинството си на аутсайдера Киево и пропуснаха да вземат трите точки, правейки 1:1 с "магаренцата" на собствения си стадион. От друга страна това запази интригата за второто място, защото Рома е на точка след Лацио, а след това следва Наполи на три пункта. Относно Парма, "дуковете" победиха коравия Палермо, но това не променя нищо - тимът е последен в класирането и може би тази седмица ще загуби и математически шансове за оцеляване.

С оглед на възможностите на двата тима, фаворит в мача е Лацио. Истинска изненада ще бъде, ако римляните не победят.

Прогноза: Лацио - Парма 2:0

 


Сасуоло - Рома
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени


Победите над Чезена и Наполи не станаха преломни за Рома на финала на първенството. Отборът на Руди Гарсия все така е нестабилен и кошмарен в опита да си да бъде реален конкурент за второто място. Това, как столичани контролират топката и атакуват е под всякаква критика, а отсъствието на победа в последните три мача в Серия А поставя под въпрос дори попадането на отбора в първата тройка ма сегашния сезон.

Сасуоло продължава да преследва своите цели. "Неровердите" все още не са си осигурили участието в Серия А през следващия сезон. Впрочем, с оглед на програмата на тима и представянето на трите неудачника, шансовете на Сасуоло са огромни и почти сигурно ще видим този отбор и в следващото издание на Серия А.

Това е един от най-интригуващите мачове. Разликата в класите е голяма, но представянето на Рома в последните двубои ни кара да се замислим относно доверието си към столичани. Може би те не го заслужават?

Прогноза: Сасуоло - Рома 1:1

 


Палермо - Торино
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 29.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони

Да отбора, които са много близо един до друг в таблицата за класиране и в същото време много отдалечени по цели. Палермо има 41 точки в актива си и е на два пункта от десетия Милан. За сицилианци ще е успех да задминат "росонерите", но и да не го направят, самото представяне на тима през този сезон буди уважение.

Относно Торино, "биковете" са на девета позиция, но на шест точки пред съперника си, а след като записаха серия от пет поредни мача без загуба, с победа срещу Ювентус в миналия кръг, хората на Вентура вече поглеждат и зоната на евротурнирите, нещо, което бе немислимо преди. Дистанцията от там е три пункта и как да не се изкушиш и да опиташ да играеш в Европа?

Трудно място е Сицилия за гостуващите отбори и това се видя през този сезон. Но ако си припомним началото на кампанията и предишните две домакинства на Палермо, "Барбер" понякога пада. Какво пречи това да се случи тази вечер?

Прогноза: Палермо - Торино 0:1

 

Емполи - Наполи
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 30.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Емполи нямаше загуба през февруари и март, постигна три победи, изненада неприятно тимове като Милан, Палермо и Рома, като първите загуби в този период дойдоха едва през април и то при гостуванията на Лацио и Ювентус. Емполи има твърдото намерение да се бори за оцеляването си и това се видя при гостуването на конкурента Аталанта, от който бе взета точка. Разликата от опасната зона е 11 пункта, но с оглед на програмата, трябва да кажем, че до края на сезона всеки мач за Емполи ще бъде като финал. Който подцени тосканци, ще бере огромни ядове.

А Наполи е поредният голям отбор, който ще трябва да хвърли огромни усилия срещу колектива на Маурисио Сари. Добрата новина за неаполитанци е, че оставиха назад лошия период и вече пети мач са без загуба, като в този период постигнаха победи с три гола разлика срещу Фиорентина и Волфсбург. Това доближи хората на Бенитес на три пункта от второто място и вероятно ще окрили южняците в представянето им до края на шампионата.

Любопитен сблъсък. Амбициозният и упорит Емполи срещу набралия ход Наполи. В същото време нека не забравяме, че колективът на Бенитес има проблеми с мачовете си в средата на седмицата - очевидно е, че ротациите на испанеца не са много сполучливи. А и някак си много бързо идва този двубой след тежките сблъсъци с Волфсбург и Сампдория. Дали Рафа е успял да възстанови своите възпитаници от физическата и психическа умора или ще станем свидетели на поредния изненадващ резултат в италианския шампионат?

Прогноза: Емполи - Наполи 1:1

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196