Монтела: Този път си заслужихме освиркванията


Н. Гавазов

Монтела: Този път си заслужихме освиркванията

Старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела сподели мнението си за срещата с Каляри от 32-я кръг на Серия А. Както е известно, италианският уикенд бе белязан с една от най-големите изненади - борещият се за място в евротурнирите Фиорентина претърпя домакинска загуба с 3:1 от намиращия се в опасната зона и почти загубил шансове за спасение отбор на Каляри.

"Страдахме от липса на достатъчно енергия. Четвъртфиналът в Лига Европа в четвъртък подкопа нашите сили, но не можем да си позволим да играем по този начин. Отборът работи усилено, но ни липсваше концентрация. Сега става още по-трудно да запазим шестото си място и да се преборим за участие в Европа. Победата щеше да е много важна, но трябва да приемем тази загуба и да не губим увереност. Трябва да се отпуснем и да помислим какво можем да направим по-добре", заяви Монтела.

След загубата на "виолетовите" с 1:0 от Хелас Верона, треньорът каза, че освиркванията на феновете са "несправедливи". Винченцо вече не споделя това мнение.

"Не, сега си заслужихме освиркванията от трибуните. Не играхме добре. Ще опитаме да трансформираме освиркванията в аплодисменти в следващия ни мач. Нашият стил е такъв, че играчите трябва да владеят уверено топката и да бъдат концентрирани през цялото време. Вероятно трябваше да предвидя това развитие, но не виждам как можем да променим начина си на игра", допълни специалистът.

 

  Сподели
92