Наполи - Лацио: Последен опит за спасяване на сезона


Н. Гавазов

Наполи - Лацио: Последен опит за спасяване на сезона

Наполи - Лацио
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 08.04.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Вторият полуфинал от Купата на Италия ще се състои тази вечер, като победителят в него ще се изправи срещу лидера в Серия А Ювентус. Говорейки за италианския елит, трудно е да си представим, че след 29 изиграни мача в него Лацио и Наполи ще се намират един до друг в таблицата. Нешо повече, именно столичани се намират в зоната на Шампионска лига. И може да кажем, че това е напълно заслужено.

Наполи влиза в мача в много лоша серия, която веднага засили слуховете около бъдещето на старши-треньора на отбора Рафаел Бенитес. "Партенопеите" нямат победа в четири поредни мача във всички турнири, като сред срамните резултати трябва да бъдат отбелязани загубата от Хелас и равенството с Аталанта. След поражението от Рома през уикенда пък неаполитанци се смъкнаха на шесто място в класирането, на цели осем точки от днешния си съперник.

От гледна точка за развитието на италианския футбол едно участие на Лацио ще е много полезно. За разлика от богатия Наполи, столичани изпитват финансови трудности през последните години, което се отразява на възможностите на Клаудио Лотито да подписва с по-класни футболисти. Стефано Пиоли обаче по някакъв вълшебен начин успя да вдъхне вяра в своите футболисти, които през втората част на сезона играят още по-силно! Например, по време на лошия период на Наполи "орлите" са в серия от четири поредни победи, а като цяло са без загуба в последните си осем мача. Така Лацио се озова на третото място, на шест точки пред най-близкия си преследвач и нищо чудно през следващия сезон да видим два римски отбора в Шампионска лига.

Домакините са без Мичу и Место, а за гостите няма да играят Джентиети, Джорджевич, Кейта, Конко и Раду.

Първата среща в Рим завърши без победител - 1:1. Реваншът, подобно на много южняшки дербита, се очаква да бъде горещ и вероятно този двубой ще бъде уважен от почитателите на залозите. От една страна формата на съперниците предполага равностоен сблъсък, от друга обаче домакините имат предимство, защото Рафа Бенитес е известен със силата си в турнирните състезания. Кой ще победи? Нашето предположение е, че това ще бъде Наполи. Не само заради своя треньор и подкрепата на трибуните, а най-вече за това, че Купата остава последна възможност за неаполитанци да спасят сезона.

Прогноза: Наполи - Лацио 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

12 март Наполи - Динамо Москва 3:1 (Лига Европа)
15 март Верона - Наполи 2:0 (Серия А)
19 март Динамо Москва - Наполи 0:0 (Лига Европа)
22 март Наполи - Аталанта 1:1 (Серия А)
04 април Рома - Наполи 1:0 (Серия А)

Лацио:

04 март Лацио - Наполи 1:1 (Купа на Италия)
09 март Лацио - Фиорентина 4:0 (Серия А)
16 март Торино - Лацио 0:2 (Серия А)
22 март Лацио - Верона 2:0 (Серия А)
04 април Каляри - Лацио 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Лацио

125 срещи
43 победи за Наполи
44 равенства
38 победи за Лацио
Голова Разлика: 155:149 за Наполи

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260