Без фенове Милан стигна до трите три точки срещу Каляри


FUTBOL-TV

Без фенове Милан стигна до трите три точки срещу Каляри

Френските звезди на Милан Жереми Менес и Филип Мексес донесоха успеха на тима с 3:1 над Каляри в мач от 28-ия кръг на Серия А. Така бе сложен край на негативната серия на "росонерите", а и наставникът Филипо Индзаги ще може да си отдъхне поне временно, тъй като натискът срещу него бе доста сериозен и имаше очаквания, че при загуба днес той няма да запази поста си.

Двубоят се игра пред празните трибуни на "Курва Суд" и липсата на всякаква подкрепа на тифозите на домакините към своите играчи. Менес откри в 21-ата минута с много красив гол, а в 79-ата оформи крайното 3:1 от дузпа с 15-ото си попадение за сезона. Наказателният удар обаче бе доста спорен. Алесио Черчи се втурна към наказателното поле и падна при съприкосновение с Лука Чепители, а реферът побърза да посочи бялата точка.

Каляри изравни почти веднага след почивката. При контраатака Диего Фариас преодоля Филип Мексес и стреля точно във вратата на домакините. Само две минути по-късно Милан възстанови аванса си. Мексес от воле посрещна центриране от корнер, за да вкара топката във вратата.

Успехът бе първи за Милан след три мача и отборът вече има 38 точки, но все още е далеч от местата, даващи право на участие в Лига Европа. Каляри пък записа осми пореден мач без победа в калчото и след 15-та си загуба е на 18-то място с 21 точки.

  Сподели
133