Кадровите проблеми няма да попречат на Интер да размаже Сиена


.

Кадровите проблеми няма да попречат на Интер да размаже Сиена

Интер - Сиена
Стадион: "Джузепе Меаца" (Милано)
Начален час: 21.45
Главен съдия: С. Перуцо

 

В среща от 19 кръг на Серия А един срещу друг излизат шампионът и първият в класирането Интер , и последният Сиена, който ако все още има намерение и догодина да бъде сред елита, ще трябва да започне да побеждава и да не губи точки у дома си.

„Нерадзурите" са отборът, който има най-много победи, допуснал е най-малко голове, отбелязал е най-много голове и има най-малко загуби от всички в италианският шампионат. С малки сътресения, футболистите на Моуриньо играха отлично през първия полусезон и умело се възползваха от слабостите в играта на Ювентус и Милан, за да се откъснат на 8 точки разлика пред втория, устремявайки се към поредната си титла.

Сиена започна добре старта на първенството: във втория кръг отборът победи като гост Каляри с 3:1 и това даде надежди на феновете, че „златната среда"ще бъде осигурена.Каква серия последва обаче - 12 поредни срещи без победа и след повече от три месеца загуби и равенства, на 6 декември бе постигната едва втората победа - срещу Катаня, и то в един инфарктен мач. Отборът от Централна Италия като цяло загуби всичките си домакинства срещу лидерите, не успя да победи и аутсайдерите като Лацио, Киево и Ливорно, с което направи ситуацията си в групата доста сложна.

Схемата с която излизат „нерадзурите" е 4-2-3-1, като начело на атаката ще застане Милито, а зад него ще застанат Куарежма, Снайдер в средата и отляво Пандев. В средата на терена ще се разположат Станкович и Мота, а в центъра на защитата Лусио и Кордоба. При развитие на атаката обаче ще видим четирима нападатели в действие и много интересно ще бъде взаимодействието между Пандев и Милито, както и пандев и Снайдер. Македонецът е „зажъднял" за игра и всички очакват от него да се раздаде на терена и заиграе с много плам и енергия.

Кадровите проблеми за Португалеца обаче са потресаващи: Камбиасо, Мунтари, Киву, Матераци, Сантон и Кархин са контузени, Ето'о участва в Купата на Африканските нации, а Балотели е наказан.

Гостите от Сиена определено са избрали интересна схема на игра, с която ясно загатват, че не идват да се бранят: 4-3-3. Жаяло, Макароне и Реджиналдо са на върха на атаката, а средната линия е оформена от Екдал, Вергасола и Кодреа. Всъщност много ще се разчита на румънския полузащитник, който ще трябва да координира десйтвията на съотборниците си в средата на терена, но и да осигури бързото изнасяне на топката към нападателите. Статистиката показва, че победите и добрите игри на Сиена се получават когато и играта на Кодреа върви, в това отношение много от нещата при гостите ще зависят отново от румънския национал.

Розетини и Паравичини отпадат поради контузии, алжирецът Гхезал пък участва в турнира за Купата на Африканските нации.

Статистиката е отчайваща за отбора воден от Марко Жанпаоло: Сиена няма победа досега срещу Интер, а на всичкото отгоре в срещите между двата отбора допуска средно по 2.14 гола на мач.

Кадровите проблеми за Моуриньо са известни. Те започнаха обаче още в предишния кръг срещу Киево, но там „нерадзурите" въпреки скандалния гол , показаха много зряла игра и успяха да победят на негостоприемния „Марк Антонио Бентегоди" във Верона с 1:0. Няма причина да не го направят и сега у дома си, и то срещу отбор като Сиена, който се намира под нивото на Киево, на всичкото отгоре бе размазан на собствен терен от Фиорентина с 1:5 в миналия кръг и най-вероятно в психологически план все още не е излязъл от шока. Мнението ми е, че трябва със сигурност да се заложи на победа за домакините, равният резултат е авнтюра, а победа за гостите - безумие. Предположението ми е, че „нерадзурите" набързо ще дръпнат с комфортна преднина, след което ще запазят резултата и ще заиграят по-спокойно, щадейки силите си.

Прогноза : Интер - Сиена 3:0

Последни 5 мача:

Интер: ПППРП
Сиена: ЗЗППЗ

Досегашни срещи:

Интер - Сиена

12 мача
8 победи за Интер
4 равенства
Голова Разлика: 24:9 за Интер

Коефициенти от bet365:
Интер - 1.20
Равен - 6.00
Сиена - 15.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233