Милан - Емполи: Гостите ще се окaжат костелив орех


Н. Гавазов

Милан - Емполи: Гостите ще се окaжат костелив орех

Милан - Емполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 15.02.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Валери

Милан посреща Емполи в мач, в който "росонерите" ще се опитат да се завърнат на победния път и в това отношение гостите са идеалния съперник. Хората на Индзаги загубиха четири мача и записаха само една победа от общо шест двубоя от началото на сезона. Дори успехът над Парма не промени впечатлението за лошия футбол, който показват миланци, като в този мач единствено слабата форма на съперника му позволи да вкара само един гол. В миналия кръг Милан претърпя поражение с 3:1 от Ювентус и се смъкна нан11-то място в класирането, на шест точки от зоната на евроурнирите.

Емполи постигна повече точки в този период от своя противник, а това помогна на тима в борбата за оцеляване. Хората на Маурицио Сари играят със самочувствие, паниката отсъства в техните действия и са много упорит съперник, който може да съсипе нервите на съперника си. В същото време тосканци са най-миролюбивия гост заедно със Сампдория и поради това се възприе като голяма изненада резултата при гостуването на Рома, когато Емполи направи 1:1, измъквайки важна точка от терена на вицешамиона. В момента тосканци са 15-ти, на 4 точки от опасната зона.

Милан е без контузените Де Шилио, Сапата, Монтоливо, Де Йонг, Абате и Мастур. Мексес е наказан. Гостите са без Сапонара и Гуаренте, които лекуват травми.

През есента двата тима направиха здрав мач, в който Емполи доминираше и дори поведе с два гола, но Милан все пак успя да изравни. Днешната среща едва ли ще прилича на онази в Тоскана. Предполага се, че гостите ще играят прибрано и няма да рискуват, докато домакините ще имат тежката задача да превземат вратата на своя съперник през сгъстена защита, което няма да е никак лесно. Равенството е напълно възможен резултат.

Прогноза: Милан - Емполи 1:0

 


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

18 януари Милан - Аталанта 0:1 (Серия А)
24 януари Лацио - Милан 3:1 (Серия А)
27 януари Милан - Лацио 0:1 (Купа на Италия)
01 февруари Милан - Парма 3:1 (Серия А)
07 февруари Ювентус - Милан 3:1 (Серия А)

Емполи:

17 януари Емполи - Интер 0:0 (Серия А)
20 януари Рома - Емполи 2:1 сл. прод. (Купа на Италия)
26 януари Емполи - Удинезе 1:2 (Серия А)
31 януари Рома - Емполи 1:1 (Серия А)
08 февруари Емполи - Чезена 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Емполи

19 срещи
12 победи за Милан
5 равенства
2 победи за Емполи
Голова Разлика: 31:10 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165