Наполи - Интер: Нерадзурите ще допуснат още една грешка стъпка


Н. Гавазов

Наполи - Интер: Нерадзурите ще допуснат още една грешка стъпка

Наполи - Интер
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 04.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Наполи и Интер ще определят последния участник в полуфиналите на Купата на Италия, като при това, шансовете да се стигне до финала на турнира са напълно реални, защото съперник ще бъде римския Лацио. В този смисъл Купата е като манна небесна за Интер. Ситуацията с Роберто Манчини си остава много странна. Треньорът получи на практика голям кредит на доверие, задоволяване на претенциите на трансферния пазар, а както казахме вчера, Манчини продължава да говори за предишните си работни места и за манталитета на играчите си. При това на фона на нестабилното представяне на своите възпитаници, които загубиха последните си два мача и се сринаха на 13-то място в класирането, на осем точки от зона "Европа", т.е. без шансове да се пробие в евротурнирите чрез Серия А.

Наполи, след като загуби от Ювентус у дома си, постигна четири победи във всички турнири, а Рафа Бенитес побърза веднага да заяви след успеха на Лацио, че отборът му с тази игра е готов за второто място. Испанският специалист често предизвиква съдбата с необмислените си изказвания и за малко "партенопеите" да загубят точки срещу Киево и Дженоа, демонстрирайки футбол, различен от този срещу "орлите". В момента Наполи е трети в класирането, на 4 точки от Рома и наистина е възможно да бъде преодоляна тази дистанция, особено на фона на кризата, която сполетя "вълците".

Домакините ще са без контузените Сунига, Енрике, Мичу, Инсиние, Место и без Гулам, който е на разположение на алжирския национален отбор. Вероятно ще има някои промени в състава от последния мач, като Гаргано ще замени Жоржиньо в средата на терена, а Кулибали - Бритос в защитата. На вратата пък ще застане Кабрал вместо Рафаел.

Манчини не може да разчита на Кампаняро, Андреоли, Д'Амброзио и Нагатомо. Икарди ще води нападението, а Паласио отива на пейката. Хернанес ще се завърне, заставайки между Шакири и Подолски, а Ковачич ще се изтегли назад, партнирайки си с Медел, което означава, че Гуарин отива на пейката. Промени ще има и в защитата, където Видич и Донкор ще отстъпят местата си на Оби и Жуан.

Интересно ще бъде да видим до какво ще доведат тези промени, но по принцип нищо добро не очаква Интер на "Сан Паоло". Домакините са фаворити в мача, ако разбира се, не подценят съперника, който е пълен с проблеми. Там вече думата ще има Рафа Бенитес, но така или иначе разумът сочи да се доверим на колектива на испанския специалист.

Прогноза: Наполи - Интер 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

11 януари Наполи - Ювентус 1:3 (Серия А)
18 януари Лацио - Наполи 0:1 (Серия А)
22 януари Наполи - Удинезе 2:2 - 5:4 сл. дузпи (Купа на Италия)
26 януари Наполи - Дженоа 2:1 (Серия А)
01 февруари Киево - Наполи 1:2 (Серия А)

Интер:

11 януари Интер - Дженоа 3:1 (Серия А)
17 януари Емполи - Интер 0:0 (Серия А)
21 януари Интер - Сампдория 2:0 (Купа на Италия)
25 януари Интер - Торино 0:1 (Серия А)
01 февруари Сасуоло - Интер 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Интер

143 срещи
43 победи за Наполи
34 равенства
66 победи за Интер
Голова Разлика: 224:157 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153