Монтела: Победата е заслужена


Н. Гавазов

Монтела: Победата е заслужена

Старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела е убеден, че отборът му заслужено е победил Рома с 2:0 на "Олимпико", в четвъртфинален мач от Купата на Италия. Това е първи успех на Монтела в треньорската му кариера срещу Рома, след като преди това записа три равенства и шест поражения.

"Това бе страхотно представяне от наша страна и видях отбор на Фиорентина, който имаше предимство срещу Рома и в двете половини на терена, така че победата ни е напълно заслужена", заяви Монтела.

Марио Гомес вкара и двата гола за гостите, а Алесандро Диаманти бе призван да замени Хуан Куадрадо.

"Очакваме подобни неща от Марио, защото знаем, че той е смъртоносен в наказателното поле на съперника. Не е задължително винаги да участва в организацията на атаката, но е от голямо значение при нейното завършване. Марио има нужда от доверие и сега напълно го получи. Диаманти е различен от Куадрадо, но притежава много талант и ние трябва максимално да е възползваме от него", каза още треньорът.

"Имаме амбициите, които с нетърпение очаквам да реализираме, но мисля, че дотук през сезона изпълняваме очакванията и аз се гордея, че мога да водя този изключителен отбор, съставен от специални хора. Спадът на Рома. Подобно нещо може да се случи, но Рома си остава голям отбор", добави бившият наставник на Рома.

 

  Сподели
141