Монтела: Въпросът с Куадрадо и Челси е много прост


Н. Гавазов

Монтела: Въпросът с Куадрадо и Челси е много прост

Старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела заяви, че Челси може да подпише с Хуан Куадрадо, но само при положение, че заплати сумата, записана в клаузата за освобождаване в договора на играча. Според последни публикации в медиите двата клуба са в преговори за колумбийския национал, като италианците отхвърлиха оферта от 28 милиона евро за своята звезда.

Днес Монтела трябваше да отговори на въпрос на журналисти, дали Куадрадо ще продължи кариерата си в Челси.

"Въпросът около Куадрадо е много прост: той има клауза за откупване, която е записана в договора му с клуба. Ако някой дойде и я плати, а играчът иска да ни напусне, тогава той може да се тръгне. Тази клауза изтича в последния ден на сегашния трансферен прозорец, но ние не искаме да продаваме играча", заяви Монтела.

По-рано в пресата се появиха информации, че специалистът ще напусне поста си, ако Куадрадо бъде продаден. Треньорът обаче призна, че евентуалното напускане на крилото няма да е проблем за Фиорентина.

"Имаме достатъчно нападатели сега, въпреки че няколко ни напуснаха. Марин си тръгна, не знаем и как ще се развие ситуацията с Куадрадо", добави треньорът.

 

  Сподели
114