Лацио - Милан: Кризата при росонерите ще се задълбочи


Н. Гавазов

Лацио - Милан: Кризата при росонерите ще се задълбочи

Лацио - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 24.01.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

В Италия започва втората част на сезона. По-рано през деня Каляри и Сасуоло ще открият програмата на 20-я кръг на Серия А, а в събота вечер Лацио и Милан ще ни зарадват с още по-интригуваш двубой, който ще стане прелюдия на неделната програма, която също е богата от любопитни сблъсъци, които ще са истинско предизвикателство за почитателите на залозите.

В миналия кръг и двата отбора претърпяха изненадващи домакински загуби у дома си. Гонсало Игуаин със страхотен гол в 18-та минута донесе победата за Наполи на "Олимпико" където Лацио имаше тотално превъзходство, но хората на Стефано Пиоли не успяха да се възползват от шансовете си. Поражението бе първо за "орлите" в последните им седем двубоя, но заради гъстотата в таблицата то ги изпрати на пета позиция, а третото място веднага бе заето от неаполитанците. Разликата от две точки между двата отбора не е голяма, което означава, че столичани се намират в борбата за място в топ 3 и могат да се върнат там още тази седмица.

Милан пък пострада от точния удар на Герман Денис от Аталанта. Обезпокояващото е, че след получения гол "росонерите" така и не успяха намерят пътя към вратата на съперника си, атаките се развиваха еднообразно, без идея какво да се прави с топката. Това бе четвърти пореден мач, който Милан не успя да спечели, а последното нещо, което може да кажем за играта на миланци е, че е привлекателна. Отборът се отдалечи на седем точки от топ 3, а слуховете за треньорска смяна все по-често се срещат по страниците на италианския печат.

Списъкът на отсъстващите в двата лагера е впечатляващ. Домакините са без контузените Джентилети, Сиани, Едерсон, Браафхейд, Гонзалес, Лулич и Андерсон. Вероятно Пиоли ще промени схемата на игра от миналия мач и вместо с трима нападатели, ще започне само с Джорджевич отпред.

Гостите не могат да разчитат на намиращите се в лазарета Де Шилио, Сапата и Бонера, както и на наказания Рами и на участващия в Купата на Азия Хонда. Предполага се, че Индзаги няма да промени схемата на игра и ще заложи на 4-3-3 с Монтоливо в средата на терена.

Лацио ще търси първа победа над Милан от октомври 2012 година. През август мачът в Милано бе спечелен от домакините и сега столичани ще искат да си отмъстят. Интересното е, че "росонерите" играят по-успешно навън, а днес президентът Силвио Берлускони се срещна и е вдъхна кураж на играчите и треньорския щаб. Всичко това прави срещата още по-интригуваща, като очакванията са, че ще видим открит футбол.

Относно победителя, по-разумно ще бъде да се доверим на домакините. Гостите се намират в криза, а Индзаги се чувства все по-неуверено, което се отразява и на играчите му. На всичко отгоре Монтоливо се намира в ужасяваща форма, а когато моторът на един отбор не работи добре, това се отразява на всички.

Прогноза за: Лацио - Милан 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

21 декември Интер - Лацио 2:2 (Серия А)
05 януари Лацио - Сампдория 3:0 (Серия А)
11 януари Рома - Лацио 2:2 (Серия А)
14 януари Торино - Лацио 1:3 (Купа на Италия)
18 януари Лацио - Наполи 0:1 (Серия А)

Милан:

30 декември Реал Мадрид - Милан 2:4 (Приятелска среща)
06 януари Милан - Сасуоло 1:2 (Серия А)
10 януари Торино - Милан 1:1 (Серия А)
13 януари Милан - Сасуоло 2:1 (Купа на Италия)
18 януари Милан - Аталанта 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Милан

152 срещи
30 победи за Лацио
56 равенства
66 победи за Милан
Голова Разлика: 243:175 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191