Руди Гарсия: Имаше дузпа


Н. Гавазов

Руди Гарсия: Имаше дузпа

Старши-треньорът на Рома Руди Гарсия е убеден, че реферът Марко Ди Бело е бил прав, отсъждайки дузпа в 114-та минута на снощната среща с Емполи от осминафиналите на Купата на Италия. На повторенията ясно се вижда, че при шпагата на Пьотр Зелински срещу Леандро Передес играчът на тосканци първи достига до топката. Въпреки това, реферът отсъди 11-метров наказателен удар в полза на столичани, благодарение на което римляните постигнаха победа с 2:1 и се класираха за следващата фаза на турнира.

"Може да се види, че футболистът на Емполи поваля Паредес. Трудно е да се прецени дали първо го фаулира или избива топката. Мисля, че съдията се намираше на отлична позиция, така че трябва да му вярваме. При всички положения, аз не искам да говоря за рефери и за инциденти. Може ли да говоримза футбол, моля", заяви Гарсия.

"В елиминационните мачове важното е да се класираш напред. Ясно е, че когато поведеш и не вкараш втори гол, винаги има опасност съперникът да изравни. Имахме много шансове за гол, които не успяхме да реализираме. Намираме се в добра форма, играхме на високо ниво 120 минути, но трябва да сме по-прецизни при завършването на атаките си. Използвахме нова схема на игра и явно ще ни трябва време, за да свикнем", добави французинът.

 

  Сподели
225