Милан - Аталанта: Росонерите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Милан - Аталанта: Росонерите ще вземат трите точки

Милан - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 18.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Обикновено когато анализаторите говорят, че даден отбор има нужда от точки, в повечето случаи става дума за фаворита в мача. В нашия случай обаче говорим за Аталанта, който всячески се опитва да се измъкне от опасната зона. Работата е в това, че за 18 кръга бергамци имат само три победи и 17 пункта. Това е само с две точки повече от 18-то място. В миналия кръг Аталанта пропусна да победи Киево у дома си - минута преди последния съдийски сигнал резултатът бе 1:0 за домакините, но точен удар на Лазаревич отне успеха на бергамци, а заедно с това ги лиши от възможността да изпреварят своя пряк конкурент.

Но и Милан отдавна не познава вкуса на победата. След като възпитаниците на Филипо Индзаги победиха Наполи, последваха равенства в Рома и Торино, а също така и поражение от Сасуоло - "любимият" съперник на миланци. "Росонерите" успяха да се разплатят с "неровердите" в рамките на Купата на Италия, но това едва ли удовлетворява феновете, виждайки любимците си на осмото място в класирането и по-лошото - отдалечавайки се от топ 3.

Де Шилио и Сапата са контузени от Милан, а Хонда е на разположение на националния си отбор. Пристигането на Алесио Черчи би трябвало да облекчи работата на Жереми Менез и се предполага, че новото попълнение на тима ще започне срещата на десния фланг на атаката, при схема на игра 4-3-3.

Гостите имат повече кадрови проблеми. Контузени са Естигарабия, Раймонди и Чверубин, а Белини е наказан. Стефано Колантуоно вероятно ще постави на върха на атаката Пиниля и Денис, а схемата на игра ще бъде 4-4-2.

Без съмнение фаворит в този двубой са домакините. Интригата в мача идва от това, че и двата отбора са изключително непостоянни в представянето си и ще е интересно да видим какво би се получило, ако Милан има лош ден, а Аталанта добър. Освен това домакините изпитват огромни проблеми при статичните положения - 38% от получените голове са от корнери, пряк свободни удари и дузпи. Все пак разумът сочи да се доверим на домакините, но и да имаме едно наум относно пропускливостта на отбраната на Милан.

Прогноза: Милан - Аталанта 2:1

 

Поселдни 5 изиграни срещи:

Милан:

20 декември Рома - Милан 0:0 (Серия А)
30 декември Реал Мадрид - Милан 2:4 (Приятелска среща)
06 януари Милан - Сасуоло 1:2 (Серия А)
10 януари Торино - Милан 1:1 (Серия А)
13 януари Милан - Сасуоло 2:1 (Купа на Италия)

Аталанта:

07 декември Аталанта - Чезена 3:2 (Серия А)
13 декември Лацио - Аталанта 3:0 (Серия А)
21 декември Аталанта - Палермо 3:3 (Серия А)
06 януари Дженоа - Аталанта 2:2 (Серия А)
11 януари Аталанта - Киево 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Аталанта

108 срещи
50 победи за Милан
37 равенства
21 победи за Аталанта
Голова Разлика: 181:105 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153