Жуан: Действията на Киелини са лош пример


Н. Гавазов

Жуан: Действията на Киелини са лош пример

Защитникът на Интер Жуан Жезуш подложи на критика действията на бранителя на Ювентус Джорджо Киелини, който настояваше за наказание на бразилеца. Както е известно, Жуан изтърпява наказание от четири двубоя - един за четвърти жълт картон и три за удара си в лицето на Киелини по време на срещата между двата отбора от 17-я кръг на Серия А.

"Приятели и фенове на Интер, искам да ви кажа за своята дисквалификация след мача с Ювентус. Специално изчаках известно време, за може отговорно да се разгледа моя случай. Преди всичко, искам да се извиня за постъпката си. Случайно ударих Киелини, дори не го видях. Може да погледнете повторението - аз не отделях очи от топката. Как е възможно специално да ударя човек, ако дори не го гледам? Именно поради това очаквах съвсем друго решение.По-рано са си затваряли очите за къде по-опасни нарушения и постъпки. Това не е справедливо. Искам да помоля съотборниците ми и феновете да ми простят. Разстроен съм, че не мога да помогна на отбора си, а това ме убива", заяви Жуан.

"Но искам и друго да кажа. Веднага след мача обясних на пострадалия какво се е случило. Този човек по-рано говореше: "Всичко, което се случва на терена, остава там". Но неговата жалби с призиви за мое наказание е много. Той дори звъня на съдиите, за да разбере, дали възнамеряват да ме накажат. Това е много лош пример, в който може да се покаже един спортист, той се прояви откъм най-лошата си страна. Но искам да му благодаря. Никога по-рано не съм се чувствал интернист, колкото в този ден", добави бранителят.

 

  Сподели
122