Интер - Дженоа: Битка и тактическо надлъгване


Н. Гавазов

Интер - Дженоа: Битка и тактическо надлъгване

Интер - Дженоа
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 11.01.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Кармин Русо

20-ят кръг на Серия А ще продължи и в неделя, като в програмата има двубои, които са истинско предизвикателство към почитателите на залозите. Един от мачовете е този между Интер и Дженоа. Плътността в таблицата за класиране на италианския шампионат е толкова голяма, че всяка седмица ставаме свидетели на постоянни размествания на местата в класирането. Така е и между утрешните съперници. Пет точки разделят "грифони" от "нерадзури", като Дженоа заема шеста позиция, а Интер 12-та.

Всички специалисти отбелязаха израстването на миланци под ръководството на Роберто Манчини. Особено ясно това се видя в мача с Ювентус, в който хората на бившия наставник на Манчестър Сити демонстрираха воля в мача с Ювентус, не се предадоха и дори можеха да грабнат трите точки. Така "нерадзурите" записаха трети двубой без поражение, след като преди това направиха 2:2 с третия Лацио и победиха Киево като гост (2:0). Разбира се, въпросителните остават, защото Интер има само пет спечелени точки в последните си пет мача и сега надеждите са свързани с това, че оттук нататък миланци ще показват игра и дух от срещите си с Ювентус и Лацио, а не качествата, демонстрирани с Рома и Удинезе.

Дженоа впечатлява с представянето си. Генуезци записаха серия от девет мача без загуба в периода октомври - началото на декември, побеждавайки шест пъти съперниците си. На определен етап "грифоните" дори се намираха на третата позиция, впрочем разликата от третия Лацио е само три точки, така че поне засега нямаме право да казваме, че Дженоа е извън битката за топ 3. Последните три срещи обаче будят безпокойство. Най-напред генуезци загубиха от Рома у дома си, след това претърпяха поражение при гостуването си на Торино, а в първия кръг от новата година не успяха да спечелят домакинството си на Аталанта.

Интер е без наказаните Ковачич, Жуан и Ранокия, а Нагатомо е на разположение на националния си отбор за Купата на Азия. Добрите новини са свързани с Лукас Подолски, който може да бъде използван на различни позиции. Манчини вече разглежда схема на игра 4-2-3-1 с Лукас на десния край. Скоро форма ще набере и Шакири... Иначе, утре атаката ще се води от Икарди, а Медел и Кузманович ще заемат места в опорната зона.

Джанпиеро Гасперини не може да разчита на наказаните Ронкаля и Пероти. Опитният наставник няма да промени начина на игра на отбора и ще започне с 4-3-3, като измененията ще дойдат в хода на срещата. Не е изключено Ринкон и Стураро да се дръпнат назад, а Бертолачи да се приближи до нападателите, а е напълно възможно да видим в хода на срещата и постройка с един атакуващ футболист.

И двата отбора изглеждат способни да вкарват голове, така че съветът ни е да се заложи на това, че ще видим попадения и от двете страни. Също така предполагаме, че инерцията от мача с Ювентус ще помогне на домакините да вземат поне точка утре. Много е вероятно миланци да постигнат и пълен успех. Може да бъдем сигурни в едно - на "Сан Сиро" в неделния следобед ще има истинска битка между играчите и надлъгване от страна на треньорите.

Прогноза: Интер - Дженоа 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
363