Де Лаурентис: Наполи - Юве е дербито на Италия


Н. Гавазов

Де Лаурентис: Наполи - Юве е дербито на Италия

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис предвкусва повторение на неотдавнашната среща за Суперкупата на Италия. В края на декември "бианконерите" и "адзурите" влязоха в сблъсък за Суперкупата и неаполитанци достигнаха до победата след изпълнение на дузпи.

"За мен Ювентус - Наполи е национално дерби. Ювентус не е просто отбор от Торино, а клуб, който се ползва с подкрепата на цяла Италия, дори в нашия град. Но именно Наполи е флагманът на футбола в Южна Италия", заяви Де Лаурентис.

"Това е специален за нас мач. За първи път победих Юве на летния турнир, когато още играехме в Серия С. След това заедно с "бианконерите" си проправяхме път от Серия В към Серия А. Ние сме готови за мача, макар че за феновете няма нищо хубаво в това, че срещата между едни и същи съперници е толкова скоро. Суперкупата е повратен момент.Наполи постигна успех и нашите играчи предвкусват мача с Ювентус. Но трябва да сме внимателни. Двубой от първенството е нещо съвсем друго. Тези срещи винаги са много сложни. Торинци имат повече победи, но и ние имаме успехи", добави президентът.

 

  Сподели
132