Ювентус - Интер: Шампионът ще започне с победа


Н. Гавазов

Ювентус - Интер: Шампионът ще започне с победа

Ювентус - Интер
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 06.01.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Лука Банти

17-ят кръг на Серия А ще завърши с фантастичната среща между Ювентус и Интер. За торинци 2015-та година започва феноменално: след мача с "нерадзурите" шампионът ще се отправи към вражеския Неапол. Няколко букмейкърски къщи вече съобщиха, че ще намалят ставките за Скудетото в полза Юве, в случай, че "бианконерите" успеят да вземат шест точки в следващите си две срещи. След това календарът към Алегри и компания е благоприятен и отборът може да се подготви за сблъсъка с Борусия Дортмунд през февруари.

В момента Ювентус се намира на върха в класирането, на три точки пред Рома, като торинци спечелиха шест от седемте си домакински мача до момента с голова разлика 20:4. Като цяло, "бианконерите" са с една загуба в последните си 11 мача, като тук влиза и погромът над Парма със 7:0. Относно поражението, то дойде в Суперкупата на Италия срещу Наполи - на практика, мачът в Доха завърши наравно в редовното и допълнителното време и победителят бе определен след изпълнение на дузпи.

Интер влиза в този мач като 11-ти в класирането, което няма нищо общо с претенциите на "нерадзурите" преди началото на сезона. Колебливото представяне на миланци принуди Ерик Тохир да замени Валтер Мадзари с Роберто Манчини, но засега не се забелязва голям ефект от разместванията в треньорския щаб. Отборът е само с една победа в последните си седем мача, като успехът дойде срещу аутсайдера Киево. "Нерадзурите" завършиха наравно с Милан и Лацио, но загубиха от Рома и Удинезе, което е още едно доказателство, че нещата в тима не са стабилни.

Домакините влизат в мача без контузените Бардзали, Асамоа и Ромуло, което обаче по никакъв начин няма да попречи на плановете на Алегри - схемата ще бъде 4-3-1-2, Тевес, Йоренте и Видал ще водят атаката, а Пирло ще действа в средата на терена. Двойката централни защитници ще бъде изградена от Киелини и Бонучи.

Интер е без Нагатомо, който замина за Купата на Азия. Добрата новина от лагера на гостите е привличането на Лукас Подолски, който обаче едва ли ще започне като титуляр, така че атаката ще се води от Паласио и Икарди, подкрепени от Ковачич.

Този мач ще започне няколко часа след гостуването на Рома в Удине и домакините вече ще знаят, дали столичани са се изравнили по точки с тях или продължават да изостават. Независимо от това, очакванията са "бианконерите" да хвърлят всички усилия за спечелване на срещата и най-малкото да запазят статуквото на върха преди пътуването до Неапол. Предполага се, че домакините ще водят и контролират играта, докато гостите ще разчитат повече на контраатаки и статични положения. Малко вероятно е Интер да отбележи гол тук, но дори да го направи, много по-голяма е вероятността Ювентус да вкара повече попадения от своя съперник.

Прогноза: Ювентус - Интер 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

05 декември Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)
09 декември Ювентус - Атлетико Мадрид 0:0 (Шампионска лига)
14 декември Ювентус - Сампдория 1:1 (Серия А)
18 декември Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
22 декември Ювентус - Наполи 2:2 - 5:6 сл. дузпи (Суперкупа на Италия)

Интер:

07 декември Интер - Удинезе 1:2 (Серия А)
11 декември Карабах - Интер 0:0 (Лига Европа)
15 декември Киево - Интер 0:2 (Серия А)
21 декември Интер - Лацио 2:2 (Серия А)
30 декември ПСЖ - Интер 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ювентус - Интер

180 срещи
82 победи за Ювентус
46 равенства
52 победи за Интер
Голова Разлика: 264:221 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155