Менез: На 16 отклоних предложение на Сър Алекс


Н. Гавазов

Менез: На 16 отклоних предложение на Сър Алекс

Нападателят на Милан Жереми Менез разказа за своята кариера, признавайки, че животът му би поел в коренно различна посока без футбола. Играчът на Милан заяви, че дори е можел да се озове в затвора, ако не се е отдал на великата игра. Менез призна също така, че на 16-годишна възраст е имал оферта от Манчестър Юнайтед, след като лично Сър Алекс се е интересувал от него.

"Ако не бе футболът, подчертавам, може би, защото няма как сега да знам това, аз щях да се озова в затвора. Казвам това, защото много мои приятели от Banlieu 94 се оказаха именно там: за кражби, наркотици и други неща, с които може да се сблъскаш в твоята младост. Искаш всичко и сега, но нямаш пари. Тръгнах си от Banlieu 94 на 13-годишна възраст, когато отидох в Сошо. На 16 години отклоних предложих от Манчестър Юнайтед, въпреки че лично Сър Алекс се интересуваше от мен. Но тогава реших, че моментът все още не е дошъл", заяви Менез.

"Не казвам, че това бе неуспешно решение, но наистина бях много млад. Може би кариерата ми нямаше да е толкова успешна, както сега, кой знае? При всички положения, никога не съм съжалявал за избора", добави французинът.

"Искам да играя футбол още 7-8 години. Както неотдавна каза Ибрахимович, аз, както старото вино, с годините ставам все по-добър. Като млад се смяташ за най-добър и незаменим, отказваш да се вслушаш в съветите и да си видиш грешките. Сега нещата стоят по друг начин и аз искам да получавам удоволствие от своята кариера", завърши Менез.

 

  Сподели
83