Бенитес: Грешките ми не са свързани с тактиката


Н. Гавазов

Бенитес: Грешките ми не са свързани с тактиката

Старши-треньорът на Наполи Рафаел Бенитес сподели мнението си за мача с Милан от 15-я кръг на Серия А. Както е известно, "партенопеите" претърпяха поражение с 2:0 и по този начин са без победа в четвърти пореден двубой.

"Двубоят започна неуспешно за нас. През второто полувреме се справихме много по-добре, но Игуаин бе много разочарован от това, че не успяхме да вкараме и от това последва гневната му реакция. Имахме шансове да вкараме, защото Милан се дръпна назад през втората част, но не успяхме да ги реализираме. В същото време, нека напомня, че говорим за Милан, а не за някой малък отбор. Те имат качествен състав и получат ли възможност, веднага се възползват от нея. Трябва да започнем да печелим, за да се приближим към третото място, което много трудно ще спечелим", заяви Бенитес.

"Голът на Менес? Там имаше много играчи близо до топката. Имаше двама полузащитника, двама централни защитника, но той успя да се изплъзне. Тук въпросът не е в тактиката, а в това, че не направихме това, което трябваше да сторим. Дали сме загубили миналогодишните си качества? Вижте, неотдавна имаше мач с Рома и ние изглеждахме много добре, проявихме характер и бяхме гладни за победата. Наистина, може би ни липсва стабилност, особено в атака. Имаме най- много удари към вратата, макар че това не ги конвертира в най-много отбелязани голове. За съжаление, допуснахме бърз гол, след който не ни достигна увереност и късмет за връщане в мача", заяви Бенитес.

 

  Сподели
106