Анонс на 14-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Рома - Сасуоло
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 06.12.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Масимилиано Ирати

След загубата от Байерн, Рома записа три победи и равенство във всички турнири, включително успех над Интер с 4:2 в миналия кръг. Трябва да кажем, че победата не дойде лесно и гостите се държаха много добре до почивката, а и след това достатъчно упорито изпъваха нервите на своя противник. В крайна сметка хората на Руди Гарсия изтръгнаха победата благодарение на дубъла на Миралем Пиянич и останаха на три точки от лидера Ювентус.

Едва ли някой е очаквал Сасуоло да се представя по този начин. "Злените" са в серия от осем поредни мача без поражение във всички турнири, като постигнаха победи в последните си три двубоя. В този период ще включим равенството срещу Ювентус и победата на терена на коравия Торино. Така Сасуоло се озова на десето място, на само четири точки от зоната на евротурнирите.

Отсъстващи: Балдзарети, Кастан, Курчи и Торосидис от домакините. Гостите са без Пеголо, Манфредини и Мананели.

Ясно е, че гостите се намират в добра форма и разположение на духа, а Рома е изправен пред тежък мач в Шампионска лига. Но и едва ли са много и хората, които си представят, че Рома би могла да загуби точки срещу Сасуоло и то у дома си.

Прогноза: Рома - Сасуоло 2:0

 


Торино - Палермо
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 06.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Джакомели

Италианският уикенд ни дарява с един много любопитен сблъсък, който ще ни помогне да разберем, дали последните успехи на Палермо са случайни, а за Торино е възможност да си поправи точковия актив. "Биковете" записаха само две победи в първите си осем мача и макар торинци да претърпяха минимални загуби, принуждавайки противниците си да положат максимални усилия, факт е , че "Скуадра граната" събра само седем точки в тези двубои. Нещата съвсем се влошиха през ноември, когато тимът на Вентура претърпя три поражения и завърши наравно срещу аутсайдера Аталанта у дома си. Така Торино се намира на 15-то място в класирането, на две точки от опасната зона.

Нещата при Палермо се развиха във възходяща линия. Най-популярният италиански клуб в Америка събра само шест точки в първите си осем мача от сезона и неутралните фенове очакваха поредното изригване на Маурицио Дзампарини. В следващите си пет двубоя обаче сицилианци записаха три победи и две равенства, включително и успех над Милан на "Сан Сиро" и сега Палермо се намира на 12-та позиция, с актив от 17 точки - по-близо до зоната на евротурнирите, отколкото до последните три позиции.

Отсъстващи: Баша, Масиело и Ночерино от домакините са контузени, а Гаци е наказан. Гостите са без дисквалифицираните Васкес и Барето.

Според специалистите, в този двубой има ясен фаворит, но с оглед на формата, моралният дух и състоянието на двата тима, ние не може да се съгласим с това мнение. Нашите предположения са, че ще се получи много оспорван мач, в който съперниците ще трябва да положат максимални усилия за победата. Много е вероятно срещата да завърши без победител, ако пък има такъв, той ще постигне успеха си с минимална разлика.

Прогноза: Торино Палермо 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187