Ювентус - Торино: Комплексът остава


Н. Гавазов

Ювентус - Торино: Комплексът остава

Ювентус - Торино
Стадион: "Ювентус Стейдиум", Торино
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

Част от аромата на италианския футбол са стотиците дербита - на национално, регионално и градско ниво - като около всяко от тях има достатъчно шум, история и най-важното атмосфера. Дерби дела Моле винаги е било интересно, макар че в повечето случаи е нямало отношение към класирането.

Преди утрешната среща Ювентус показа добър футбол в Малмьо, където "бианконерите" победиха местния отбор с 2:0 и увеличиха шансовете си да играят в Шампионска лига и през пролетта. Във вътрешното първенство "Старата дама" е в серия от три поредни успеха с голова разлика 12-0! Само да напомним на читателите, че тази победна поредица идва след изненадваща загуба при гостуването на Дженоа. Така или иначе Ювентус остава на върха, с три точки пред втория Рома.

През миналия сезон Торино много достойно се представи в шампионата на Серия А и заслужи да играе в евротурнирите. Сега обаче ситуацията е различна. "Скуадра граната" е на крачка да продължи в плейофите на Лига Европа, но във вътрешния шампионат нещата са много зле. "Биковете" са 15-ти с 12 точки и само с една победа (срещу последния Парма) и едно равенство в последните си пет мача.

Отсъстващи: Бардзали, Асамоа, Мароне и Касерас са контузени от домакините. Гостите ще бъдат без Баша, Масиело и Ночерино.

Ювентус постепенно се превръща в голям комплекс за Торино. От 2008 година "скуадра граната" не могат да откраднат точка от звездния си съсед в шампионата на Италия, а от 2002 година Ювентус не е допускал гол! Какво ще се случи утре? Миналата година "баинконерите" постигнаха две победи (едната скандална), като тогава "биковете" изглеждаха много по-боеспособен колектив, отколкото са сега. Това предрешава изхода на утрешната среща, особено с отчитането на факта, че сега преследвачът на Ювентус е по-близо, т.е. хората на Масимилиано Алегри ще направят всичко възможно, за да вземат трите точки и да запазят статуквото.

Прогноза: Ювентус - Торино 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167