Дел Канто: Ел Шаарави може да стане важен играч за Скуадра Адзура


Н. Гавазов

Дел Канто: Ел Шаарави може да стане важен играч за Скуадра Адзура

Треньорът на Стефан Ел Шаарави в Падова Алесандро дел Канто сподели мнението си за прогреса на нападателя. Както е известно, италианецът като футболист на Дженоа игра под наем за Падова в периода 2010-2011, където израсна за големия футбол. Под ръководството на Дел Канто нападателят вкара девет гола в 29 мача от Серия В и бе определен за играч на сезона, след което се присъедини към Милан.

Известно е, че Стефан и Алесандро продължават да поддържат своята връзка и до днес и специалистът е много наясно ссъс ситуацията с младия нападател.

"Радвам се за него. Заради травма той премина през много труден период и е много приятно да видиш, че отново набира форма. Ел Шаарави е прекрасен футболист и специално момче. Мисля, че при него всичко ще се получи в националния отбор, той може да стане важен играч за тима на Конте. Стефан стана по-силен от гледна точка на физиката, израсна по отношение на тактиката. Той започна да прогресира много бързо когато попадна в Милан, където има класни изпълнители. Сега остава да набере стабилност, но това зависи от здравословното му състояние, дали той ще се размине с травмите", заяви Дел Канто.

 

  Сподели
101