Сампдория - Милан: Росонерите ще измъкнат точка в Генуа


Н. Гавазов

Сампдория - Милан: Росонерите ще измъкнат точка в Генуа

Сампдория - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 08.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Сампдория посреща колебливия Милан в един от най-интересните мачове на 11-я кръг в италианската Серия А. Едва ли някой е предполагал, че след десет изиграни мача "моряците" ще се намират по-високо от "росонерите", особено след като местните журналисти чертаеха добре перспективи за миланци.

Генуезци, които са четвърти в класирането, показват впечатляваща работа в защита под ръководството на капитана Касталдело и това се вижда от факта, че отборът допусна само шест гола досега, което прави защитата на Самп втора най-добра в лигата. Силната игра на собствен терен пък донесе 13 точки от 15 възможни, а като прибавим и равенствата в Палермо, Сасуоло и Каляри, едва ли трябва чак толкова да е учудваме на представянето на тима от Лигурия. В миналия кръг Сампдория направи поредния си добър мач, побеждавайки с 3:1 Фиорентина, което бе добър отговор на загуба от Интер преди това. Голът на Едер пък е истински шедьовър, от който много нападатели трябва да се поучат. Така колективът на Синиша Михайлович събра 19 точки, отстъпвайки на Лацио само по голова разлика и доближавайки се на три пункта от втория Рома.

Милан продължава да лъкатуши в първенството на Серия А и да показва различна игра във всяка среща. Засега непостоянството на "росонерите" се обяснява със строителството на тима от страна на Филипо Индзаги, а впечатленията, които започват да се оформят от играта на Милан до момента са слабостите в защита и липсата на добро взаимодействие между отбраната и средната линия. "Росонерите" се радваха на един добър период след поражението си от Ювентус, в който макар и да записаха равенства с Емполи и Чезена, не допуснаха поражение в шест поредни мача. В миналия кръг обаче хората на Индзаги трябваше да преглътнат горчивия хап, след като пред собствена публика позволиха на Палермо да ги победи. Така Милан има 16 точки в актива си и заема седмо място в класирането.

Вивиано е контузен от домакините, а големият проблем е, че Паломбо изтърпява наказание. Нещата можеха да бъдат и по-зле, но все пак Силвестре, Гасталдело и Романьоли успяха да се завърнат.

Гостите са без контузените Алекс и Монтоливо, така че Индзаги отново ще използва в средата на терена триото Поли, Де Йонг и Мунтари.

Много любопитен мач, в който Самп трябва да докаже своите амбиции. "Моряците" наистина играят впечатляващо тук и допуснаха само два гола в досегашните си пет домакински мача, но единствената причина да не се доверим напълно на генуезци е това, че срещу тях все пак е Милан - името, качеството на играчите на "росонерите", дори да вземем историята - всичко това не ни позволява с лека ръка да зачеркнем миланци.

Прогноза: Сампдория - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

05 октомври Сампдория - Аталанта 1:0 (Серия А)
19 октомври Каляри - Сампдория 2:2 (Серия А)
25 октомври Сампдория - Рома 0:0 (Серия А)
29 октомври Интер - Сампдория 1:0 (Серия А)
02 ноември Сампдория - Фиорентина 3:1 (Серия А)

Милан:

19 октомври Верона - Милан 1:3 (Серия А)
26 октомври Милан - Фиорентина 1:1 (Серия А)
29 октомври Каляри - Милан 1:1 (Серия А)
02 ноември Милан - Палермо 0:2 (Серия А)
05 ноември Милан - Сан Лоренцо 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Сампдория - Милан

137 срещи
31 победи за Сампдория
37 равенства
69 победи за Милан
Голова Разлика: 224:128 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200