Анонс на 11-ти кръг на Серия А


FUTBOL-TV

Анонс на 11-ти кръг на Серия А

Сасуоло - Аталанта
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 08.11.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Фабрицио Паскуа

Сасуоло и Аталанта ще открият програмата на 11-я кръг в Серия А. Двата отбора постигнаха идентични резултати в миналия кръг, но формата на съперниците е различна. Колективът на Ди Франческо завърши 0:0 на терена на аутсайдера Киево и с енамира в серия от четири мача без загуба, като в този период Сасуоло постигна победи над Емполи и Парма (като гост) и измъкна равенство срещу Ювентус. Отборът обаче остава в долната част на таблицата за класиране, на 4 точки от опасната зона.

Аталанта постигна нулево равенство на терена на Торино, но "неровердите" спечелиха само пет точки в последните си осем мача и са 16-ти, на два пункта от 18-я Чезена.

И двата отбора влизат в мача с кадрови проблеми. За домакините няма да играят контузените Пеголо, Манфредини и Биондини, а Ачерби е наказан. Добрата новина е завръщането на Заза. За гостите няма да играят дисквалифицираните Кармона и Чигарини, както и Естигарибия, който лекува контузия.

Среща между равностойни съперници. Домакините наистина се намират в добра форма и набраха самочувствие, но равенството срещу Наполи и Торино също ще даде импулс в представянето на бергамци. Все пак, вероятността Сасуоло да спечели мача е по-голяма, отколкото да видим равенство, така че нашата препоръка е да се доверим на домакините.

Прогноза: Сасуоло - Аталанта 1:0

 

Каляри - Дженоа
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 09.11.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Себастиано Перуцо

Ако работата на Зденек Земан изглеждаше обречена в началото на сезона, то сега все по-ясно се виждат резултатите от дейността на чешкия специалист, който залага на атакуващ стил, разиграване с едно докосване и бързо изнасяне на топката от опорната зона. Каляри започна да придобива облик и това се видя не само при гостуването на Емполи, но и при домакинството на Милан. В миналия кръг обаче сардицни загубиха пътуването си до Лацио с 4:2, но трябва да кажем, че островитяните бяха близо до обрат. След десет изиграни мача Каляри е 15-ти, на два пункта от опасната зона.

Дженоа може да определим като хита на сезона. Представянето на тима предизвика истински сътресения в Серия А, а умелите ходове на Джанпиеро Гасперини заслужено го направиха треньор на Символичния отбор на FUTBOL TV за изминалата седмица. "Грифоните" спечелиха три от последните си четири, като в този период успяха да се наложат и над Ювентус. Така генуезци се изкачиха на пето място в класирането, на точка от третия Лацио!

Домакините са без дългосрочно контузения Ериксон, кеото е проблем за Земан, а нещата се влошат с наказаните Ибарбо и Крисети. За гостите няма да играят намиращите се в лазарета Де Майо, Фетватзидис и Ринкон.

Някои почитатели на футбола може би с лека ръка ще направят своя избор на фаворит в тази среща, но не бива да се влияем толкова лесно от класирането на тези съперници. Наистина, гостите са в много добра форма, а домакините са с по-големи кадрови проблеми. Но нека не забравяме, че атакуващият стил на Каляри е много успешен срещу тимове, които се отбраняват с трима защитника, а Дженоа играе точно по този начин. Разбира се, нашите опоненти могат да извадят като аргумент това, че островитяните имат една от най-слабите средни линии в лигата и ние ще се съгласим с това твърдение. Но нека погледнем на мача от друг ъгъл: защо не потърсим изненадата в него? Страхотен коефициент за победа на домакините, а и на "Сант'Елия" все пак не гостува някой гранд, а по-скромния Дженоа - това е идеалната среща за любителите на риска!

Прогноза: Каляри - Дженоа 2:1

 

Емполи - Лацио
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 09.11.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени

17-ят в класирането приема третия. Емполи има само една победа до момента, а равенствата срещу Милан и при гостуванията на Чезена, Киево и Дженоа може да са положителни, но носят само четири точки за тосканци. А след последните срещи, които бяха загубени, ситуацията за колектива на Маурицио Сари се влоши.

Лацио се събиди след домакинската загуба от Удинезе в края на септември и оттогава столичани бележат само прогрес. Оттогава "орлите" изиграха шест мача, в които спечелиха 16 точки! Победата пък във Флоренция и погромът в Сицилия са ясен знак, че Лацио твърдо е решил да се пребори за място в евротурнирите.

Гуаренте е контузен от домакините, а Тонели е наказан. Лацио пристига без Джентилети, Кейта и Баста, които лекуват различни травми.

Повечето специалисти предвиждат успех на гостуващия отбор и ние ще се съгласим с тези очаквания. Само ще допълним, че отборът на домакините не бива да се подценява, а наличието на опитните Тавано и Макароне би трябвало да е предупреждение към защитниците на Лацио - ако "орлите" проявят същата наивност както срещу Каляри, те ще имат много повече главоболия, отколкото срещу островитяните в миналия кръг.

Прогноза: Емполи - Лацио 0:2

 

Палермо - Удинезе
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 09.11.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

 

След като претърпя много труден старт на кампанията и помисли за смяна на треньора, Палермо се върна и спечели 9 точки в последните 4 кръга, което постави този отбор на цели 5 точки над опасната зона на дъното в Серия А.

Удинезе показа точно обратното в тази кампания, след като започна в много добра форма, но напоследък тимът губи точки. Феновете на отбора мечтаеха за Европа след мечтания старт, но сега може би надеждите отново чезнат, по подобие на миналата година в Италия.

Само Микел Морганела е аут за домакините, и то с наказание. Джузепе Ячини може да покаже най-доброто от своя състав, като вероятно ще се цели в трите точки.

Гостите имат малко проблеми с контузените Габриел Силва и Зелико Бркич. Под въпрос е поставен Панагиотис Коне. Андреа Страмачони вероятно ще заложи на подобна 11-ка на тази, която видяхме срещу Дженоа.

Двата отбора показват различна форма, но Удинезе остава по-силният отбор на хартия. Страмачони трябва да работи за увереността на своите момчета, за да не остане на опашката на желаещите за Европа. Палермо има домакинството на своя страна, което ще балансира силите допълнително.

Прогноза: Палермо - Удинезе 2:2

 

Фиорентина - Наполи
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 09.11.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Валери

Проблемът на Фиорентина този сезон е постоянството. Този отбор показа потенциал на моменти, но във важните срещи се провали. Възстановяването на Марио Гомес ще донесе малко настроение, но германецът не изглежда и наполовина толкова важен за тима, колкото е Джузепе Роси.

Наполи успя да се върне в релсите след като медиите бяха близо до изгонването на Рафаел Бенитес от поста начело. Той отговори с две прекрасни победи в миналата седмица. Очертава се много важен момент в сезона на този отбор.

За домакините Федерико Бернардеши ще отсъства поне 5 месеца, докато контузен още е и Джузепе Роси. Марио Гомес се върна и е на линия, но не се очаква да започне като титуляр. Вероятно Куадрадо и Бабакар ще водят атаката.

За гостите Джонатан Де Гузман вкара хетрик в Лига Европа и може да започне отново. Само Хуан Сунига е наказан тук, но под въпрос са имена като Хамшик, Мичу, Лопес и Бритос.

Бенитес трябва да използва формата на тима за подсигуряване на позицията си в клуба, преди нов провал да заличи добрата работа в последно време. Фиорентина има една от най-добрите защити в лигата, но и силата на Наполи в атака е огромна.

Прогноза: Фиорентина - Наполи 2:2

 

Рома - Торино
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 09.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Както и се очакваше, Рома не успя да вземе точки в Мюнхен в Шампионска лига. Тази загуба обаче не е толкова тежка, колкото бе онази от Наполи миналата седмица. Руди Гарсия трябва да вземе трите точки сега, за да влезе в почивката за национални срещи подобаващо.

Торино загуби за първи път в Лига Европа в последния си мач. Все пак този отбор е в много добра позиция в групата си. Поради тази причина Торо трябва да покаже усилия в локалната лига, защото атаката на тима е третата най-лоша в лигата, а се изправя срещу втората най-добра отбрана в този случай.

Рома има доста проблеми - Леандро Кастан, Федерико Балцарети, Джанлука Цурчи, Давиде Астори и Кевин Строотманса контузени. Под въпрос са още Майкон, Холебас и Флоренци.

Гостите ще разчитат на хората във форма в тима понастоящем - Ел Кадури и Фернеруд. Баша и Бово са контузените тук.

Очаква се Рома да победи тук, дори и Торино да покаже класата си. Домакините трябва да покажат търпение и баланс след лошите резултати. И двата отбора обаче имат достатъчното за победата.

Прогноза: Рома - Торино 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224