Милан - Палермо: Росонерите ще се върнат на третото място


Н. Гавазов

Милан - Палермо: Росонерите ще се върнат на третото място

Милан - Палермо
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 02.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони

Третото място в Серия А се оказва много динамичен обект. Няколко са отборите, които са се насочили към тази позиция, а и други, които в момента се намират в средата на таблицата също имат претенции да се наредят веднага след Ювентус и Рома. След поражението на Сампдория от Интер именно Милан се оказа на трето място, но това бе до днешната победа на Наполи над Рома. Евентуален успех обаче на "росонерите" утре вечер ще върне колектива на Флипо Индзаги в зоната на Шампионска лига, така че третата позиция ще си остане най-динамичната от началото на сезона.

Милан влиза в двубоя със серия от шест мача без загуба, но и само с две победи в този период. Впрочем, миланци ще се опитат да запишат едва третия си домакински успех от началото на сезона, след като преди това загубиха от Ювентус и завършиха наравно срещу Фиорентина. През седмицата "росонерите" взеха точката при гостуването си на Каляри, но през второто полувреме миланци не показаха добър футбол и само късметът ги спаси от поражение.

Палермо допусна три загуби в последните си пет мача, но двете победи срещу Чезена и Киево помогнаха на "розанеро" да се доберат до 15-то място в класирането. Тук ще споменем, че въпреки своята нестабилност, сицилианци показаха, че могат да дадат битка на големите отбори и това се видя в двубоите с Интер и Наполи, в които островитяните постигнаха равенства.

Рикардо Монтоливо е контузен от Милан, а Съли Мунтари изтърпява наказание. Бонавентура получи травма в средата на седмицата и участието му в утрешната среща е под въпрос. Гостите нямат контузени или наказани играчи.

Това ще е мач между едно от най-добрите нападения и една от най-слабите защити. Трябва ли тогава да търсим интрига в срещата? Същият въпрос зададохме и преди месец, когато Палермо направи 3:3 на терена на Наполи. Ако това не се отчита от домакините, те ще имат проблеми със своя противник, но все пак логиката сочи, че трябва да се доверим на "росонерите", които имат в състава си ударно трио в лицето на Хонда, Торес и Ел Шаарави.

Прогноза: Милан - Палермо 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

28 септември Чезена - Милан 1:1 (Серия А)
04 октомври Милан - Киево 2:0 (Серия А)
19 октомври Верона - Милан 1:3 (Серия А)
26 октомври Милан - Фиорентина 1:1 (Серия А)
29 октомври Каляри - Милан 1:1 (Серия А)

Палермо:

29 септември Палермо - Лацио 0:4 (Серия А)
05 октомври Емполи - Палермо 3:0 (Серия А)
19 октомври Палермо - Чезена 2:1 (Серия А)
26 октомври Ювентус - Палермо 2:0 (Серия А)
29 октомври Палермо - Киево 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Палермо

58 срещи
34 победи за Милан
11 равенства

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158