Интер ще усложни нещата за Лацио


.

Интер ще усложни нещата за Лацио

Лидерът в Серия А Интер посреща закъсалия в долната част на таблицата Лацио в един от най-интересните мачове на кръга в Серия А. напоследък възпитаниците на Жозе Моуриньо не показват най-добрата си игра, но това не им пречи да водят в класирането с 5 точки пред Милан. Авансът можеше да е по-голям ако в последния кръг Интер не бе допуснал равенство с Аталанта 1:1 като гост, макар че водеше с 1:0. Няколко дни по-късно “нерадзурите” се класираха за ¼-финалите за Купата на Италия след 1:0 над Ливорно. В петък те научиха и жребия си в Шампионската ига – не по-малко надъхания от тях за трофея Челси.

И докато в Интер проблемите се създават малко или повече от медиите то в Лацио те са очевидни. Отборът не върви добре и макар, че спечели с 1:0 в последния кръг срещу Дженоа е едва на 15-ата позиция. В четвъртък “орлите” изиграха последния си мач в европейските турнири за този сезон – срещу родния Левски, което бе първа българска победа на Апенините. Това, че Лацио игра с повече резерви не оправдава тима за допусната историческа загуба срещу аутсайдера в групата. 

Симон, Куарешма, Самуел и Крин със сигурност пропускат амча заради контузии. Под въпрос са Станкович, Мота и Балотели. Снайдер е наказан заради червения си картон срещу Аталанта.

Метусалем, Индзаги, Броки и Дабо няма да пътуват за Милано заради контузии. Коларов, Фоджия и Стендардо са под въпрос. Ключовият нападател Мауро Сарате е наказан.

Липсата на Уесли Снайдер логично ще се отрази зле на Интер като холандецът се превърна в ключов футболист за тях. Въпреки това остротата на “орлите” без Сарате ще се изгуби. Това означава, че домакините могат да са спокойни в защита и да концентрират сили в спечелването на срещата, което е стратегически важно с оглед на факта, че Милан играе с Фиорентина и може да загуби нови точки.

Последни 5 мача:

Интер: ПРПЗП
Лацио: ЗПЗЗР

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208