Алегри: Не е задължително да спечелим 108 точки, за да вземем Скудетото


Н. Гавазов

Алегри: Не е задължително да спечелим 108 точки, за да вземем Скудетото

Мениджърът на Ювентус Масимилиано Алегри разказа за причините за поражението от Дженоа в мач от деветия кръг на Серия А. Както е известно, "бианконерите" получиха гол в последната минута на добавеното време, като при попадението на "грифоните" главният съдия Паоло Масолени не зачете засада.

"Този терен бе ужасен. На такова поле не бива да се играе футбол. Но загубихме мача в последната минута. Вече казах, че и равенствата ще ни помогнат да спечелим Скудетото. За титлата не е задължително да спечелим 108 точки, просто трябва да имаме повече точки от втория", заяви Алегри.

"Направихме всичко за победата, но ако топката попада в гредата, вратарят на противника играе добре, а до края остават 30 секунди, то тогава е по-добре да запазиш равенството. Съжаляваме за резултата, защото срещу двамата играчи на Дженоа имаше шестима наши футболисти. Не съм обезпокоен от статистката, в последните си срещи направихме всичко възможно да победим, но можехме да завършим наравно и загубихме в последните секунди", заяви Алегри.

 

  Сподели
71