Милан ще прекъсне черната си серия срещу Фиорентина


Н. Гавазов

Милан ще прекъсне черната си серия срещу Фиорентина

Милан - Фиорентина
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 26.10.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Милан ще посрещне Фиорентина в мач от осмия кръг на Серия А и ще се опита да запише първи домакински успех срещу "виолетовите" от 2010 година насам. Точно така, тогава, на 20 ноември голът на Златан Ибрахимович в 45-та минута се оказа единствен в двубоя. В следващите три домакински срещи "рооснерите" не само, че не успяха да победят, но претърпяха и поражения.

В края на септември Милан бе изпаднал в кратка криза, която обаче завърши с две поредни победи, които помогнаха на миланци да се изкачат в таблицата за класиране и да дадат увереност на колектива на Филипо Индзаги, а и на самия треньор. В двубоите срещу Киево и Хелас Верона отлична игра демонстрира Кейсуке Хонда, който изглежда е преодолял адаптационния си период в Италия и вече напълно съответства на изискванията на Серия А.

Фиорентина продължава със своето лутане във вътрешното първенство и със страданията от отсъствието на една или друга звезда на тима. В периода, в който Милан преживя своята мини-криза, "виолетовите" които твърдо заявиха, че целта е топ 3, си позволиха лукса са запишат домакинско равенство срещу Сасуоло и такова в Торино срещу едноименния отбор. Успехът с 3:0 над Интер успокои обстановката, за да дойде фиаското срещу Лацио през миналата седмица. В момента Фиорентина е далече от своите цели - 11-то място и седем точки от топ 3 няма как да не притеснява Виченцо Монтела, който показа много сдържаност след победата в Гърция в Лига Европа. Очевидно е, че както и повечето италиански отбори, целта на тосканци ще бъде завръщане в челото на таблицата за класиране на Серия А.

Двата тима нямат нови наказани или контузени играчи. Рикардо Монтоливо е контузен от домакините и няма да участва в мача. Гостите са без Марио Гомес и Джузепе Роси.

Не е случайно, че организаторите на програмата са поставили Милан - Фиорентина като срещата, с която ще завърши кръга. Както и да погледнем, това е дерби, което двата тима ще искат да спечелят и може да бъдем сигурни, че ще съперниците ще сторят всичко възможно да го направят, а това обещава празник за почитателите на италианския футбол.

Относно изхода на мача, домакините се намират в по-добра форма, по-добър дух и изглеждат по-близо до победата. Без никакви колебания може да се доверим на колектива на Филипо Индзаги, който най-вероятно ще прекъсне черната си серия срещу тосканци.

Прогноза: Милан - Фиорнтина 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227