Де Санктис нападна Ювентус


Н. Гавазов

Де Санктис нападна Ювентус

Вратарят на Рома Морган де Санктис даде интервю за La Gazzetta dello Sport, в което си припомни неотдавнашната среща с Ювентус, в която главният съдия Джанлука Роки взе някои скандални решения.

"Как говорят в Торино? Победата е единственото, което има значение. Трябва да добавят: "На нас ни е все едно с какви средства тя е постигната". Не говоря за кражба, но в краен случай могат да кажат, че са имали голям късмет при постигането и. Ювентус трябва да се възприеме с отчитането на факта, че всичките им победи в Италия са несъпоставими европейските трофеи на отбора. И над това трябва да се замислят", заяви Де Санктис.

"Съдията пристигна на стадиона с петима асистенти. Защо са му 5? Но аз си спомням, че когато арбитъра се замислеше, към него веднага тичаха по 4-5 футболисти на Ювентус - това е абсурд. До "Калчополи" реферите почти нямаха свобода при вземането на решенията, сега те могат да грешат и все пак се случва да проявяват недобросъвестно отношение. За съжаление, италианската система работи по неписани закони, които установяват правото на по-силния, а на силните се позволява всичко. В Торино доказахме, че сме най-добрия отбор в лигата. Осъзнаваме, че може да спечелим титлата", заяви Де Санктис.

 

  Сподели
95