Три героя на торинския трилър


Н. Гавазов

Три героя на торинския трилър

Три дузпи, два червени картона, победен гол, отбелязан в края на мача от защитник... Лидерите на Серия А представиха на публиката вълнуващ спектакъл, а FUTBOL TV няма никакви съмнения, че това бе централната среща на европейския уикенд. Ювентус, Рома и съдиите играха така, че ни оставиха без дъх. Такива двубои са създадени не само да се гледат, но и дълго време да се обсъждат.

FUTBOL TV посочва трите главни персонажа на торинския спектакъл.


Карлос Тевес

Това, че "бианконерите" за пореден път спечелиха трите точки, най-голяма заслуга има аржентинският нападател. Привиквайки да тласка отбора си напред, независимо от обстоятелствата, Тевес не се отклони от своята мисия и сега. Най-опасният войник на Алегри в мача с Рома бе свръх опасен. На сметката на Карлито има седем удара срещу вратата на противника - почти толкова, колкото всички играчи на Рома взети заедно. Два от тези удара дойдоха от "бялата точка", но не може да отречем, че дузпите бяха изпълнени с хладнокръвие и безпощадност. През цялото време Тевес създаваше напрежение в отбраната на Рома с постоянната си смяна на позициите и търсенето на топката. на сметката си той има и два чудесни паса, които трябваше да завършат с гол, ако съотборниците му бха по-съсредоточени.


Жервиньо

Жервиньо не вкара гол, но бе избран за играч на мача. не се случва толкова често, нали? Променяйки се по фантастичен начин от времето когато играеше за Арсенал, африканецът все по-успешно поема играта на "вълците" върху себе си, щамповайки един след друг опасните положения. Първото по-рязко включване на Жервиньо доведе до гол във вратата на съперника. В 44-та минута играчът получи топката на фланга, със скоростта на свръхзвуков самолет премина в центъра и отправи фантастичен пас към Итурбе, който не пропусна. След почивката, когато Рома се окопа в половината си, именно ярките рейдове на нападателя позволяваха на гостите да си отдъхват и поемат въздух. Някои италиански специалисти сочат Руди Гарсия за главен "виновник" за метаморфозата на Жервиньо и обвиняват Арсен Венгер за лошата фирма на африканеца в Арсенал. Няма как да знаем, дали това наистина е така. Но е факт, че бившият играч на "артилеристите" предизвиква истински фурор по италианските и европейските терени.


Джанлука Роки

Ето го и главният режисьор на картината Ювентус - Рома. Само благодарение на главния съдия на мача торинският трилър се получи толкова сочен и зашеметяващ. Най-напред Роки отсъди дузпа срещу Рома, след като топката срещна ръката на намиращия се извън наказателното поле Майкон. Вторият път реферът също помогна на Ювентус, посочвайки "бялата точка" за нарушението срещу Пол Погба, който се намираше извън наказателното поле на столичани, а на всичкото отгоре французинът падна по собствено желание. Третият път когато Роки подремна бе в края на двубоя, не забелязвайки намиращия се в засада Видал в момента на удара на Бонучи. 3:0 за Роки и 3:2 за Ювентус.

Най-важното от филма в неделя вечер е, че торинци победиха, а Рома не загуби статута си на главен претендент за Скудетото. Зашеметяващ мач, а бъдете сигурни, че споровете около него ще продължат цяла седмица.

 

  Сподели
193