Юве взе скандално дерби с Рома (видео)


FUTBOL-TV

Юве взе скандално дерби с Рома (видео)

Ювентус победи Рома с 3:2 в скандален мач от програмата на 6-ия кръг на Серия А. Двубоят бе изпълнен със спорни ситуации, а реферът Джанлука Роки се превърна в главно действащо лице. Съдията отсъди 3 дузпи, даде 2 червени картона и на няколко пъти трябваше да се намесва след сдърпвания между играчите.

В 25-ата минута Тоти фаулира Пирло на опасна позиция и той опита да прехвърли стената, в която бе Майкон. Топката рикошира в бразилеца, който обаче изби топката с ръка, която обаче бе пред тялото. Реферът първоначално свири нарушение, а след това даде дузпа, след консултация с един от помощниците си. Карлос Тевес реализира от бялата точка, а заради иронични жестове край тъчлинията треньорът на гостите Руди Гарсия бе изгонен.

В 31-ата минута арбитърът даде дузпа и за гостите. При един свободен удар Лихтщайнер извърши нарушение срещу Тоти в наказателното поле стремейки се да му попречи да стигне до топката и легендата на "вълците" не остави шансове на Буфон, вкарвайки за 1:1.

В 45-ата минута Жервиньо изведе по прекрасен начин Итурбе зад защитата, елиминирайки всички дефанзивни играчи на Бианконерите и нападателят реализира с остър удар в близкия ъгъл. Авансът на вълците обаче бе заличен в последните секунди на първата част, когато Тевес вкара втора дузпа за Ювентус, като и това положение бе спорно

През второто полувреме играта бе равностойна, но домакините все пак стигнаха до трите точки със страхотен гол от воле на Леонардо Бонучи в 86-ата минута. Малко след това Алваро Мората и Костас Манолас получиха червени картони, след като двамата почти стигнаха до ръкопашен бой, предотвратен от техните съотборници.

В класирането Ювентус е лидер с пълен актив от 18 точки и вече има аванс от три пред Рома. Сампдория заема трета позиция с 14 точки, а Удинезе е четвърти с 13.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
116