Сампдория - Рома: Последен опит на домакините да прекъснат черната си серия


.

Сампдория - Рома: Последен опит на домакините да прекъснат черната си серия

На стадион „Комунале Луиджи Ферарис" в Генуа, от 21.45 часа българско време със срещата между Сампдория и Рома ще приключи и 16 кръг на италианската Серия А. Двата отбора са с еднакъв брой точки - 24, но с по-добра голова разлика римския отбор изпреварва този от Генуа.

Сампдория започна кампанията си в Серия А по много успешен начин и натрупа победи, включително и над Интер, което изпрати отбора на върха на таблицата. Тимът обаче изглежда изпадна в нещо като дупка, защото след последната си победа на 24 октомври срещу Болоня записа 4 загуби и един равен мач , с което се смъкна на десета позиция в таблицата за класиране.

Рома пък започнаха кампанията си не по най-добрия начин и след загуба в две последователни срещи треньорът Спалети подаде оставка. Изглежда това се отрази положително на представянето на римляните, които записаха поредица от три победи, последната от които в дербито срещу Лацио, където с гол на Касети в 78 минута достигнаха до победа.

Добрата новина за треньора на Сампа Луиджио дел Нери е, че всички основни футболисти са на линия. Схемата, която ще използва е 4-4-2, като най-вероятно четиримата полузащитници ще бъдат подредени в една линия, с Поломбо и Франчессини в средата, а по фланговете ще застанат Семиоли и Зиглер. В нападение ще си партнират обичайната двойка Пацини и Касано, а в центъра на защитата ще видим Кастадело. Сред резервите според снощната пресконференция остават Белучи, Пози, Падалино, Фиорило, Манини и Поли, като някои от тях, най-вероятно ще видим през второто полувреме.

Раниери няма да може да разчита на наказаните Писаро и Менес, както и на контузените Мексес, Дони и Тонето. Схемата на игра щебъде с един нападател - Тоти отпред и трима полузащитник зад него: Тадей, Перота и Вучинич. Перота, който е непосредствено зад Тоти най-вероятно ще застава при атаките отляво на капитана на римляните, но с цел объркване на противниковите защитници ще виждаме и смяна на местата. Де Роси и Бриги ще бъдат връзката между средната линия на отбора и защитата, в чиито център ще се разположат Бурдисо и Хуан. Схемата 4-2-3-1, която е избрал Раниери цели несъмнено насищане на центъра с футболисти и притъпяване остротата на атаките на домакините, а в същото време ще позволи и бързо развръщане на собствените атакуващи сили.

Двубоят се очертава да бъде много интересен, от една страна поради близостта на двата отбора в таблицата на класирането, другото е поради равностойността на футболистите които имат в редиците си. Също така можем да прибавим и желанието на Сампдория най-после да запише победа с която да успокои своите фенове. Домакините играят тардиционно силно у дома си и от седем мача имат пет победи и два равни срещу Парма и Бари. Характерно от статистиката между двата отбора е, че Сампдория не може да победи Рома вече в 8 мача, а като домакин в 4. Въпреки това, очаквам точно срещу Рома да бъде прекъсната черната серия, в противен случай това означава, че отборът стремглаво е тръгнал надолу, което най-вероятно ще доведе и до смяна на треньора Дел Нери. Много трудна победа за домакините, с един гол разлика.

Прогноза за Сампдория - Рома 2:1


Последни 5 мача:

Сампдория:
08 ноември Каляри - Сампдория 2:0 (Серия А)
22 ноември Сампдория - Киево 2:1 (Серия А)
28 ноември Дженоа - Сампдория 3:0 (Серия А)
01 декември Сампдория - Ливорно 1:2 (Купа на Италия)
05 декември Милан - Сампдория 3:0 (Серия А)

Рома:
08 ноември Интер - Рома 1:1 (Серия А)
22 ноември Рома - Бари 3:1 (Серия А)
29 ноември Аталанта - Рома 1:2 (Серия А)
03 декември Рома - Базел 2:1 (Лига Европа)
06 декември Рома - Лацио 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:
Сампдория - Рома
26 мача
5 победи за Сампдория
8 равни
13 победи за Рома
Голова Разлика: 41:25 за Рома

Коефициенти на bet365:

Сампдория - 2.50
Равен - 3.20
Рома - 2.87

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130