Алегри: Наследих добър отбор, но има какво да се подобрява


Н. Гавазов

Алегри: Наследих добър отбор, но има какво да се подобрява

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира победата на своя отбор в мача от четвъртия кръг на Серия А с Чезена. Както е известно, "бианконерите" победиха съперника си с 3:0 и заедно с Рома продължават да оглавяват класирането.

"Това бе чудесна нощ, защото постигнахме победа, а това е най-важното. Джовинко добре игра през всичките 90 минути. Видал все още не се намира в най-добра форма, но все пак изигра важна роля. Огбоня и Перейра също играха добре. Важно е да имаме 15-20 футболисти в добра форма за дълъг период от време, особено когато отборът се измори. За съжаление, имаме играчи с травми и трябва да се опитаме да ги върнем във форма, при това удържайки победи", заяви Алегри.

"Мачът с Чезена започнахме с Видал от ляво и Перейра от дясно. След това ги смених. Не ни бе леко, но добре контролирахме срещата и не позволихме на Чезена да създава положения за гол. Радвам се да видя, че нивото на концентрация остава високо. Всеки треньор обучава и тренира както смята за правилно и използва своите методи за изразяване на концепцията. Ювентус на Конте в продължение на три години показваше отлични резултати. Наследих добър отбор, но още много неща трябва да се подобряват", добави специалистът.

 

  Сподели
76