Емполи - Милан: Следващата треньорска крачка на Индзаги ще бъде успешна


Н. Гавазов

Емполи - Милан: Следващата треньорска крачка на Индзаги ще бъде успешна

Емполи - Милан
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 23.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Калварезе

Емполи и Милан ще открият междинния четвърти кръг в италианската Серия А, който е призван да запълни паузата, предизвикана от участието на националния отбор на Италия в квалификациите за Евро 2016.

Емполи все още търси своята първа победа в шампионата, след като претърпя две поражения и равенство в първите три кръга. През уикенда възпитаниците на Маурицио Сари проведоха добър мач в Чезена, където губеха с 2:0 на полувремето, но след почивката успяха да изравнят и бяха близо до това да изтръгнат победата. Общото впечатление от скромния тоскански тим е добро и ако "сините" подобрят играта си в защитата, всеки един отбор ще има проблеми с тях.

Милан започна ентусиазирано кампанията си под ръководството на Филипо Индзаги и постигна впечатляващи победи в първите си два мача. Срещу Лацио "росонерите" демонстрираха в едно нападателна мощ и пресметливост, а срещу Парма своята настойчивост и желание за победа. През уикенда се състоя и голямото дерби на италианския футбол, което близо 500 милиона почитатели на великата игра по целия свят успяха да видят от телевизионните екрани. Двубоят с Ювентус показа, че миланци не могат само да се осланят на своя ентусиазъм, а трябва още да работят върху подобряване на своето качество. Междувременно, Фернандо Торес направи своя дебют, но засега много неубедително. Испанецът четири пъти успя да докосне топката и първите въпросителни вече започнаха да се появяват.

Шекиладзе и Мшедлидзе са контузени и няма да играят за домакините. Зиелински се възстанови и вероятно ще поведе атаката на "сините". Вероятната схема на игра на домакините ще е 4-3-1-2, но може да бъдем сигурни, че както досега тя ще прелива и в 4-3-3, и в 4-4-2.

Милан е без Алекс, Монтоливо, Сапонара и Лопес. Даниеле Бонера се завръща от наказание и вероятно ще започне мача. Очаква се Фернандо Торес да започне като титуляр и ще се опита да даде отговор на критиците си.

"Радва ме производителността на Емполи, но чувствам, че на отбора нещо му липсва. Трябва да избегнем определени грешки, Серия А не търпи такива неща", заяви Маурисио Сари.

"Емполи изигра три добри мача и ние знаем, че ще ни е трудно срещу тях. Това е добре организиран отбор, чиито играчи много тичат и обичат да играят футбол", заяви Индзаги.

Естествено е да предположим, че Милан е фаворит в мача. След като допусна шест гола в първите си три срещи, вероятно Индзаги е работил сериозно върху проблемите в защита, така че може би ще видим един променен Милан по отношение на отбраната. Естествено, от атаката се очаква да покаже същата форма както срещу Лацио и Парма, а всичко това означава, че следващата треньорска крачка на Индзаги ще бъде успешна. Очакванията са за категорична победа на гостите.

Прогноза: Емполи - Милан 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Емполи:

27 юли Лампо 1919 - Емполи 0:10 (Приятелска среща)
24 август Емполи - Л'Акила 3:0 (Купа на Италия)
31 август Удинезе - Емполи 2:0 (Серия А)
13 септември Емполи - Рома 0:1 (Серия А)
20 септември Чезена - Емполи 2:2 (Серия А)

Милан:

03 август Милан - Ливърпул 0:2 (Приятелска среща)
17 август Валенсия - Милан 2:1 (Приятелска среща)
31 август Милан - Лацио 3:1 (Серия А)
14 септември Парма - Милан 4:5 (Серия А)
20 септември Милан - Ювентус 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Емполи - Милан

18 срещи
2 победи за Емполи
4 равенства
12 победи за Милан
Голова Разлика: 29:8 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222