Конте: Ювентус продължава да е фаворит за Скудетото


Н. Гавазов

Конте: Ювентус продължава да е фаворит за Скудетото

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Антонио Конте сподели мислите си за Ювентус и за обстоятелствата около своето напускане на клуба. Както е известно, специалистът си тръгна от Торино в началото на подготовката за новия сезон, след като преди това спечели три поредни титли.

"В ситуация, при която имаш силна връзка с клуба, в определен момент все пак се налага да се разделиш, което е за доброто на двете страни. За феновете не е лесно да го разберат, но всичко бе направено с добри намерения. Не съм си развалял отношенията с Аниели, Марота и Паратичи. Нашите лични отношения си остават същите, но аз размислих и си казах, че моята тригодишна работа в Ювентус е стигнала своя край", заяви Конте.

"За три години постигнахме много успехи. Аз поех отбора след две седми места и не ми бе лесно да върна необходимата менталност. Но съвсем скоро осъзнах, че имам състав, който се стреми да премине бариерата. Имах отличен отбор. Юве продължава да бъде фаворит за титлата. Но Рома тръгна по същия път, по което поехме ние преди три години. Освен това, римляните извършиха няколко разумни покупки през лятото", добави специалистът.

 

  Сподели
78