Алегри: Не сме фаворити


Н. Гавазов

Алегри: Не сме фаворити

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че утрешната среща с Милан ще бъде много емоционален момент за него. Както е известно, 47-годишният специалист ще се изправи срещу бившите си работодатели в събота вечер и това ще е първата му поява на "Сан Сиро" след уволнението му от Милан през лятото.

"Утре за мен мачът ще е много особен, както никога досега. Няма да съм човек, ако кажа нещо друго. Не съм машина, а човек. Прекарах в Милан три и половина напрегнати години, спечелихме едно Скудето и една Суперкупа. Това е част от миналото ми, от моя професионален живот, но когато толкова време си на едно място, в един град, няма как да създадеш взаимоотношения, които излизат извън рамките на професионалния свят. Така че, за мен, утре ще бъде една вечер пълна със силни емоции", заяви Алегри.

"За Индзаги имам две напълно различни истории на професионално ниво, в смисъл, че като играч той е велик шампион, докато моята кариера не може да се сравни по никакъв начин с неговата. Що се отнася до треньорската работа, аз започнах много преди него и имах щастието да водя отбори като Милан и Ювентус, а преди това и Каляри. Пожелавам му много късмет в работата, но може би вдругиден, защото искам да победим утре", каза наставникът на Ювентус.

"Милан подписа с шест-седем нови играчи и възстановиха това, което бе загубено през последните шест месеца. Индзаги свърши хубава, за да възстанови ентусиазма в един отбор, който през последните шест месеца имаше затруднения. Утре ще е важен мач за тях, най-важният до края на сезона, въпреки че сме едва в третия кръг. Не сме фаворити, защото мисля, че те добре са се подготвили за мача. Това ще е очарователно предизвикателство, както винаги, красив мач, с пълен стадион и вярвам, че такова предизвикателство в този момент е добро за италианския футбол", завърши Алегри.

 

  Сподели
70