Палота: Искаме Рома да бъде сред най-добрите в света


Н. Гавазов

Палота: Искаме Рома да бъде сред най-добрите в света

Президентът на Рома Джеймс Палота заяви, че целта му е да превърне Рома в един от най-големите клубове в световния футбол. Както е известно, "вълците" процъфтяха под управлението на американеца, завършвайки на второ място в Серия А през миналия сезон и класирайки се групите на Шампионска лига, където започнаха с впечатляваща победа с 5:1.

Въпреки това, собственикът на клуба е на мнение, че напредъкът през последните години е само началото на едно дълго пътуване към горните ешелони на футбола.

"Нашата амбиция е да се превърнем в един от най-добрите отбори в света, въпреки че това ще ни отнеме още няколко години. Всяка седмица се представяме добре на терена, на прав път сме, но останалата част от пътя ще бъде дълга", заяви Палота.

Плановете на боса са Рома да се премести на нов стадион през 2016 година, с условното име "Стадио Дела Рома", и 56-годишният ръководител обясни икономическата инфраструктура свързана с новото място.

"Това ще се превърне в едно от най-важните места за забавление в Европа. Стадионът ще иска огромни инвестиции, но трябва да се инвестира. След това, разбира се, всички печалби ще дойдат в холдинговата компания. Това ще са акционерите, които внасят пари в клубната хазна през последните три години и са част от собствениците на Рома. Мисля, че те имат право на някои от печалбите", добави американецът.

 

  Сподели
117