Рома и Лацио ще предложат поредния екшън


.

Рома и Лацио ще предложат поредния екшън

Макар и да не е с най-голямо значение в Италия столичното дерби между Рома и Лацио винаги е изпълнено с голяма емоция поради голямата вражда между тези два клуба. Колоси като Милан и Интер имат далеч по-приятелски чувства от “вълците” и “орлите”.

Рома навлезе в далеч по-добра форма от тази, която демонстрира в началото на сезона. “джалоросите” навъртяха вече доста мачове без загуба като в последните си 5 срещи имат само победи и едно равенство, но те бе срещу шампиона Интер на “Джузепе Меаца”.  Разбира се зад последните успехи на Рома седи фактът, че капитанът и символ на тима Франческо Тоти възвърна формата си. Последно Рома игра в турнира за Лига Европа срещу Базел на “Олимпико”. Победата с 2:1 класира италианците за следващата фаза.

В лагера на Лацио нещата не седят толкова добре. “Орлите” имат едва 13 точки в 13 кръга и са само на точка над чертата. В последните си 5 мача те имат 3 загуби и 2 равни като в сряда Лацио загуби гостуването си на Ред Бул Залцбург в Лига Европа и намали шансовете си за излизане от групата дори при успех над Левски в последния кръг. Естествено градското дерби може да обърне нещата и “бианкочелестите” да тръгнат нагоре.

Клаудио Раниери няма проблеми с контузени и наказани футболисти като в неделя ще се завърне и Даниеле Де Роси. Давиде Балардини до последно няма да знае дали ще може да използва Роберто Баронио и Метусалем. Хулио Крус е наказан.

В Римското дерби трудно може да се говори за фаворит и аутсайдер. Футболната логика показва, че Рома има повече шансове за победа, но именно в такава ситуация стават най-големите изненади. Играчите на Лацио могат да осмислят полусезона с победа в този мач. Със сигурност предстои здраво дерби с голове, картони и сблъсъци по терена и около него.
 
Последни 5 мача:
 
Рома

3 декември срещу Базел (H) - спечели 2-1 (Лиаг Европа)
29 ноември срещу Аталанта (А) - спечели 2-1 (Серия А)
21 ноември срещу Бари (H) - спечели 3-1 (Серия А)
8 ноември срещу Интер (А) - завърши наравно 1:1 (Серия А)
5 ноември срещу Фулъм (H) - спечели 2-1 (Лига Европа)

Лацио

2 декември срещу Ред Бул Залцбург (А) загуби 2-1 (Лига Европа)
29 ноември срещу Болоня (З) - завърши 0:0 (Серия А)
22 ноември срещу Наполи (А) - завърши 0:0 (Серия А)
8 ноември срещу Милан (H) - загуби 2-1 (Серия А)
5 ноември срещу Виляреал (А) - загуби 4-1 (Лига Европа)

Коефициенти на bet365
Рома – 1,83
Равен – 3,25
Лацио – 4,75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208