Алегри: Ювентус трябва да бъде зад мен


Н. Гавазов

Алегри: Ювентус трябва да бъде зад мен

Масимилиано Алегри заяви, че за да е успешен един треньор, той се нуждае клубът и играчите да бъдат за него. Бившият наставник на Милан замени Антонио Конте на треньорския пост на "бианконерите" само два дни преди началото на подготовката за новия сезон и до този момент феновете на шампиона не приемат еднозначно назначаването на Алегри.

"Новият треньор винаги носи нови идеи. Това е част от процеса. Няма рецепта, с която да се побеждава. Конте, Моуриньо, Анчелоти, Гуардиола, Клоп или аз, всички ние си имаме свои методи на работа. Най-важното е да получим подкрепата на клуба. Успях да намеря хармония между играчите и клуба. Същото изпитвах в Милан през всичките три години там. Ние сме един отбор", заяви Алегри.

"На какво се надявам в Шампионска лига? През всичките 4 пъти като треньор, аз извеждах отборите си до плейофите. Както вече каза по-рано, целта пред Ювентус е да преодолеем груповата фаза на турнира, след това състезанието придобива друг характер. Ще кажа, че трябва да имаме вяра, но също така, че трябва да бъдем реалисти. Отборите, които играят в Шампионска лига са невероятни - Реал Мадрид, Байерн, Барселона, Сити и други. С моите идеи и с играчи като Погба, Маркизио, Видал, Асамоа, Мората и Йоренте, всичко може да направим. Моят принос за успехите ще е само 10%", каза още наставникът на Ювентус.

 

  Сподели
93