Пирло: Мечтата ми е да спечеля ШЛ


Н. Гавазов

Пирло: Мечтата ми е да спечеля ШЛ

Полузащитникът на Ювентус Андреа Пирло коментира представянето на отбора през изминалия сезон. Както е известно, "бианконерите" за трети пореден път стана шампиони, но отпаднаха в груповата фаза на Шампионска лига, а също така не успяха да спечелят Лига Европа и Купата на Италия. Пирло призна, че мечтата му е един ден да стъпи на европейския връх.

- Какво значи три поредни титли в Серия А?

- Това означава, че е изпълнена паметна задача, тъй като никой не си дава сметка как първият път победата бе неочаквана, вторият също вълнуващ, а третият стана задължителен. Някак си целта бе обикновена, тъй като хората се отвличат малко или много от Шампионска лига. Но тифозите трябва да знаят, че в Италия трудно се побеждава - малко отбори са успявали да спечелят три поредни титли. Този шампионат бе специален - историческо събитие е, че първи в Италия преодоляхме границата от 100 точки.

- Какъв урок получихте през този сезон?

- Трябва винаги да бъдем организирани. Постоянно да сме внимателни, не бива никого да подценяваме в Шампионска лига и Лига Европа. Урокът в полуфинала е много важен. Бенфика играе не за първа година в Европа и отборът им бе много циничен. През следващата година ние също трябва да сме по-цинични и зли.

- Продължавате си договора в момент, когато Конте гледа песимистично на шансовете за победа в Шампионска лига.

- Победата в Шампионска лига си остава моя мечта. Но аз знам също така, че победа там не е лесно нещо и това се потвърждава от факта, че отбори теоретически по-комплектовани от нас, включително Сити и ПСЖ, не могат дори да достигнат близо до финала. Трябва късмет и сериозен проект. Второто го имаме.

 

  Сподели
131