Де Лаурентис: Свалям шапка пред Бенитес


Н. Гавазов

Де Лаурентис: Свалям шапка пред Бенитес

Собственикът на Наполи Аурелио Де Лауерентис след спечелването на Купата на Италия в мача с Фиорентина изрази удовлетворението си от сезона. Както е известно, "партенопеите" победиха съперника си с 2:1 и за пети път в своята история спечелиха трофея. В Серия А пък Наполи на практика си осигури третото място и догодина ще играе в Шампионска лига.

"Посвещаваме тази победа на Неапол, включително на този неаполитанец, който получи огнестрелна рана (преди мача бе ранен ден на Наполи, а заради безредици срещата започна с 40-минутно закъснение). Искаме да благодарим и на официалните лица, за това, че спасиха живота на този човек (по-късно се оказа, че инцидентът няма нищо общо с мача). Бях съсредоточен върху преговорите с властите и се опитах да направя всичко възможно мачът да се състои. Иначе това щеше да е поражение за целия италиански футбол. В крайна сметка проблемите бяха решени, в това число и с двете групи ултраси, които показаха разбиране и готовност за сътридничество", заяви Де Лаурентис.

"Няма нужда да оправдавам Бенитес за каквото и да е. Това е забележителен професионалист и водещ треньор. Отчитайки колко промени настъпиха в отбора, спечелването на трофея и успешното представяне в толкова труден турнир като Серия А е много позитивен резултат. Да тренираш в Неапол не е съвсем същото, както в друг град, повярвайте ми! Свалям шапка пред Рафа. Той е част от нашия клуб и ще остане в него", добави собственикът на Наполи.

 

  Сподели
89