Милан - Интер: Интересен и заплетен мач


Н. Гавазов

Милан - Интер: Интересен и заплетен мач

Милан - Интер
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 04.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

До края на италианския шампионат остават три кръга, а Интер и Милан се разделят само от шест точки. Победа в Дерби делла Мадонина ще позволи на "росонерите" до минимум да намалят изоставането си от колектива на Валтер Мадзари. Отчитайки общата нестабилност на Интер и нервите на финала на турнира, "росонерите" имат прекрасен шанс да изпреварят своя градски съперник - нещо, което преди два месеца щяхме да причислим в областта на научната фантастика.

Последните мачове бяха много успешни за Милан. Отборът на Зеедорф постигна пет поредни победи, но след това отстъпи на Рома. В този двубой миланци нито един път не застрашиха вратата на Морган де Санктис, а последният съдийски сигнал послужи за изясняване на отношенията между Марио Балотели и футболните експерти. Зеедорф пък защити своя футболист, заявявайки, че след пристигането си на "Сан Сиро", Балотели е започнал да действа по-хладнокръвно и спокойно на терена и зад неговите предели.

Интер в последните си пет мача постигна само две победи. В миналия кръг срещу Наполи "нерадзурите" пропуснаха да запишат трети поредеден успех. Хората на Мадзари бяха великолепни през първата част, но след това намалиха оборотите и позволиха на съперника си да изравни играта. Шестте загубени точки (при последните три равенства) могат скъпо да струват на Интер!

Милан за първи път от началото на сезона (а дали не и за последните няколко сезона?) е без наказани или контузени играчи. Относно Интер, Джонатан и Рики Алварес се завръщат в отбора след травми, но не е ясно дали ще играят. Валтер Самуел и Роландо пък изтърпяха наказанията си и вероятно ще заемат местата си в защита. Няма да играе Жуан, който е аут до края на сезона. В навечерието на мача пристигна новина, че легендата а "нерадзурите" Хавиер Санети ще сложи край на кариерата си като футболист, което означава, че това дерби освен, че ще е 48-мо за аржентинеца, то ще бъде и последно.

Много важен мач за двата тима. За Милан е от голямо значение да участва в Лига Европа догодина, още повече, че победителят в следващото състезание на този турнир ще има право да играе в Шампионска лига. Амбициите на Ерик Тохир и Валтер Мадзари са известни, "нерадзурите" изобщо нямат намерение да губят мача. Интер е без поражение в последните пет двубоя в Дербито, като в три от тези срещи "росонерите" претърпяха поражения. За фаворит обаче няма смисъл да говорим - сблъсъците между Интер и Милан винаги са били интересни и оспорвани и рядко са зависели от моментната форма на съперниците. Нещата сега изглеждат още по-заплетени с оглед на това, че силите изглеждат изравнени, а това предполага, оспорван двубой и много радост за почитателите на италианския футбол по целия свят.

Прогноза за: Милан - Интер 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

29 март Милан - Киево 3:0 (Серия А)
07 април Дженоа - Милан 1:2 (Серия А)
13 април Милан - Катаня 1:0 (Серия А)
19 април Милан - Ливорно 3:0 (Серия А)
25 април Рома - Милан 2:0 (Серия А)

Интер:

31 март Ливорно - Интер 2:2 (Серия А)
05 април Интер - Болоня 2:2 (Серия А)
13 април Сампдория - Интер 0:4 (Серия А)
19 април Парма - Интер 0:2 (Серия А)
26 април Интер - Наполи 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Интер

294 срещи
110 победи за Милан
78 равенства
106 победи за Интер
Голова Разлика: 443:424 за Милан

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253