Ди Франческо: Не можех да паркирам автобуса


Н. Гавазов

Ди Франческо: Не можех да паркирам автобуса

Еузебио Ди Франческо похвали представянето на Сасуоло срещу Ювентус и обясни, че е нямало как да "паркира автобуса" пред собствената си врата. "Неровердите" поведоха в резултата с гол на Заза, но в крайна сметка загубиха с 3:1 мача, в който двата тима показаха бърз и динамичен футбол, с много интересни положения за гол пред двете врати.

"Само мога да поздравя моите момчета за тяхната игра, решителност и манталитет. Искам отново да видя гола на Тевес, защото ударът му от фаул бе много бързо изпълнен. Всичките ми играчи казаха, че не са заели позиция. Малките детайли понякога решават, а срещу Юве няма как да се разминеш. Доволен съм от представянето, срещу себе си имахме страхотен отбор. С този начин на игра може да играем в Серия А и през следващия сезон, разбира се, имаме нужда от точки, а не само от добра игра", заяви Ди Франческо.

"Не знам дали е неразумно отбор, който се бори за оцеляването си да играе по този начин. Но, ако нападателите ни са по-активни, ние може да си позволим такива действия. А да съм честен с вас, аз харесвам този тип футбол, в който отборът атакува и създава. Не мога да паркирам автобуса и да чакам противника да сгреши", каза още наставникът.

 

  Сподели
84