Конте: Отборите зад нас трябва да внимават какво говорят


Н. Гавазов

Конте: Отборите зад нас трябва да внимават какво говорят

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте заяви след срещата със Сасоло в рамките на 35-я кръг на Серия А, че отборът му все още няма да празнува спечелването на Скудетото. "Бианконерите" се наложиха с 3:1 над своя съперник и са само на една победа да защитят миналогодишната си титла.

"Днес не празнувахме Скудетото, тъй като онези, които ни преследват все още имат шанс, така че ще довършим нещата напълно другата седмица. Направихме огромна стъпка напред, но тези зад нас имат пълното право да се надяват", заяви Конте.

Наставникът на Юве отпразнува третото попадение в мача в стил Жозе Моуриньо.

"В онзи момент мислех само, че правим много важна крачка към историческа трета поредна титла. Винаги съм имал определено поведение, още когато бях в Арецо. Работя професията си с много ентусиазъм и страст и мисля, че играчите оценяват това, тъй кат в лоши или добри времена аз винаги съм с тях на терена", добави треньорът.

Конте не пропусна възможността да се заяде с Рома и с Руди Гарсия, който тези дни заяви, че съдиите помагат на Ювентус.

"Чувам, много говорят за това, че Роа показва стратосферни резултати през този сезон. Но ние ги водим с осем точки и играем в полуфинал в Лига Еврпа. Ако Рома показва стратосферни резултати, то за нашите достижения аз не мога да намеря прилагателно. Всичко, което успяваме да сторим, сякаш е очаквано. Ако вдигнем трофея в Лига Европа, той ще бъде представен като нищожен. Ако пък паднем, хората ще говорят, че не сме били готови за евротурнирите", продължава Конте

"Според мен отборите зад нас дразнят, а не ние. Трябва да бъдат внимателни с това,което говорят, защото Рома и Руди Гарсия направиха стъпка назад, щом започнаха да подозират съдийска помощ за нас, а опонентите ни - в непълно раздаване. Ако това им е футболната култура, тогава това е крачка назад", уточни наставникът на Ювентус.

 

  Сподели
84