Милан - Катания: Росонерите ще запишат още един успех


Н. Гавазов

Милан - Катания: Росонерите ще запишат още един успех

Милан - Катания
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 13.04.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Това е двубой между два отбора, които се намират в критична ситуация и в оставащите мачове до края по всякакъв начин ще се опитат да подобрят класирането си. Милан удържа три поредни победи и най-после започна да позиционира себе си като боеспособен отбор, който не се страхува да се противопостави на никого - нито на аутсайдери, нито на фаворити, нито на средняци. "Росонерите" не само спечелиха девет точки в последните си срещи, но и показаха футбол с приемливо качество. Сега Милан се намира на 11-та позиция, с 45 точки и има реална възможност да завърши кампанията си в топ 8.

Катания в текущото си състояние е един от големите дарители на точки за по-голяма част от съперниците си в Серия А. От друга страна, именно сега "слоновете" могат да дойдат на себе си. Второто за сезона уволнение на Роландо Маран може да се отрази положително на състоянието на тима. Иначе, сицилианци влизат в двубоя с пет поредни поражения и само с една спечелена точка в последните си осем мача - шансовете на тима са остане в Серия А изчезват с всяка измината минута, още повече, че спасителният бряг е на седем точки. Сега остава да видим, дали Маурицио Пелегрини ще извърши чудо и ще отлепи Катания от дъното.

Милан както винаги е с добре попълнен лазарет. Там се намират Мунтари, Есиен, Петаня и Де Шилио. Стефан Ел Шаарави се възстановява и дори попадна в разширения списък на Прандели, но 21-годишният футболист няма да играе.

Катания е без контузения Алмирон и наказания Перуци. Вероятно новият наставник няма да променя игровата схема на тима, така че гостите отново ще излязат с трима бранители и петима в средата на терена.

Новият наставник на Катания заяви при назначаването си, че все още не е дошъл моментът, в който играчите му трябва да се предадат. Не е изключено сицилианците да дадат истинска битка на своя противник, така че Милан може да се сблъска с някои трудности. Въпреки това, трудно е да си представим, че отбор с една победа и четири равенства в последните си 14 мача ще успее да постигне положителен резултат на терена на "росонерите".

Прогноза за: Милан - Катания 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

16 март Милан - Парма 2:4 (Серия А)
23 март Лацио - Милан 1:1 (Серия А)
26 март Фиорентина - Милан 0:2 (Серия А)
29 март Милан - Киево 3:0 (Серия А)
07 април Дженоа - Милан 1:2 (Серия А)

Катаня:

16 март Сасуоло - Катания 3:1 (Серия А)
23 март Катания - Ювентус 0:1 (Серия А)
26 март Катания - Наполи 2:4 (Серия А)
31 март Удинезе - Катания 1:0 (Серия А)
06 април Катания - Торино 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Катания

35 срещи
19 победи за Милан
13 равенства
3 победи за Катания
Голова Разлика: 70:28 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
263