Анонс на 32-ри кръг на Серия А - срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на 32-ри кръг на Серия А - срещите в понеделник

Ювентус - Ливорно
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 07.04.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Андреа Джервасони

Антонио Конте определи психическата умора като главната причина за поражението на неговия отбор в Неапол. Може и да е прав наставникът на "бианконерите", но торинци играят неубедително откакто се разбра, че ще защитят титлата си. В момента разликата от най-близкия преследвач е осем точки, а до края на кампанията единственият по-сериозен съперник е отборът на Рома. Ако трябва да бъдем справедливи, в момента за Ювентус Лига Европа е по-голям дразнител, отколкото Серия А и това се видя при победата на италианския шампион над Олимпик Лион в средата на седмицата. Впрочем, в този мач "бианконерите" играха много примитивно - с постоянни центрирания, овен това не вървеше играта на Тевес и Освалдо, а по-късно и Вучинич.

Актуалното състояние на Ливорно не вдъхва оптимизъм. Новаците претърпяха три загуби в последните си пет мача, но все пак равенството с Интер дава надежди, че ситуацията може да бъде променена. В този двубой тосканци показаха характер и успяха да изравнят резултата след като губеха с два гола разлика. Седем кръга преди края Ливорно се намира на 18-то място, на две точки от спасителния бряг.

Отсъстващи: Видал; Лучи, Емерсон и Мбайе.

Пътищата на двата отбора се пресякоха на 24 ноември миналата година. Тогава Юве надделя над съперника си с 2:0. Впрочем, този факт дава и частичен отговор на въпроса с победителя утре. Едва ли някой би си помислил, че шампионите ще допуснат да бъдат изненадани от аутсайдера и то на собствения си стадион. Много е вероятно успехът да не дойде толкова лесно както през есента, но гостите нямат шансове.


Прогноза за: Ювентус - Ливорно 2:0


Дженоа - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 07.04.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Лука Банти

Дженоа претърпя три поражения за 20 дни и единственият мач, сгряващ сърцата на тифозите е този с Лацио, в който попаденията на Джилардино и Фетфадзидис осигуриха победата с 2:0 на "грифоните". Генуезци са в такова положение, че са твърде далече от опасната зона (14 точки), но и на голяма дистанция от местата, даващи право на участие в евротурнирите (10 пункта), така че до края на шампионата хората на Гасперини имат възможността да играят само за удоволствие на привържениците си.

Заради слабата си игра през целия сезон, Милан отдавна не е свързван с големи награди или попадане в Шампионска лига, като ръководството на "росонерите" сега е съсредоточено най-вече върху придобиване на увереност в утрешния ден. Миланци проведоха последните си два мача на много високо ниво и вероятно изненадаха и собствените си привърженици. Сухите победи с общ резултат 5:0 над Фиорентина и Киево показаха потенциала на ломбардийците, а също така доближиха "росонерите" на 8 точки от петия Интер.

Отсъстващи: Де Шилио, Петаня, Ел Шаарави, Мунтари и Есиен; Куцка, Матусалем и Врсалко, като добрата новина за гостите е завръщането на Антонини и Бурдисо.

Интересен мач, тъй като Дженоа има само една победа над Милан в последните десет мача между двата отбора. В същото време "росонерите" нямат три поредни успеха през сегашния сезон. Остава да видим коя част от тези факти ще се промени, но най-вероятно домакините ще успеят да вземат трите точки.


Прогноза за: Дженоа - Милан 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265