Зеедорф: Видях в играчите си жажда за победа


Н. Гавазов

Зеедорф: Видях в играчите си жажда за победа

Старши-треньорът на Милан Кларънс Зеедорф сподели мнението си за победата над Фиорентина в мач от 30-я кръг на Серия А. Противно на предварителните прогнози и за изненада на всички, "росонерите", които нямаха успех в последните си пет мача, надделяха с 2:0 над един от претендентите за топ 4, при това миланци го направиха на терена на своя противник.

"Постигнахме прекрасна победа, отборът правилно реагира на ситуацията и успешно проведе последните си два мача. Съдейки по нашата игра, нашата победа е напълно заслужена, още повече, че се срещнахме със съперник, който играе красив футбол. Бяхме много по-мотивирани, видях у играчите си жажда за победа. Този успех е за Милан и за всички негови привърженици. Играчите знаеха за мощта на Фиорентина, за умението на "виолетовите" да владеят топката, поради това бе важно да бъдем сполетени и да покажем скоростна игра. Впечатлен съм и от играта Балотели, който действаше добре и в двете фази", заяви Зеедорф.

Холандецът не пропусна да коментира и темата със своето бъдеще, което бе обект на различни спекулации.

"Много се говореше и все неверни неща. Отворен съм за критика, стига тя да е градивна, но това, което виждам тук е намерение да се създадат противоречия, като се разпространяват лъжи, маскирани като факти. Хората, които пишат някои неща трябва да се справят със собствената си съвест. Опитах се да държа играчите съсредоточени върху играта, но бе невъзможно да скрия от тях това, което се казваше отвън", допълни холандецът.

 

  Сподели
96